Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogy mossunk fogat?

Hogy mossunk fogat?

Figyelt kérdés

Annyi dolgot lehet hallani arról, hogy hogyan kell fogat mosni. Legutóbb azt mondták nekem, hogy a fog és a fogíny közötti részt kell körkörös mozdulatokkal mosni, hogy a közte lévő baktériumokat "kimozgassuk" a helyéről, majd egy mozdulattal eltávolítani. Elvileg így nem lesz

fogínysorvadásunk.

Nektek van valami ötletetek vagy tapasztalatotok?

2012. júl. 3. 12:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem az orvosom azt mondta körkörös mozdulatokkal, de ne úgy mint eg vadállaz, hogy vérezzen. Óvatosan, de alaposan és inkább ha nem megy szánj rá több időt.
2012. júl. 3. 12:42
 2/8 anonim ***** válasza:
egy vadállat:D ezt rosszul írtam
2012. júl. 3. 12:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Nálam a fogmosás: fogselyem, elektromos fogkefe, nyelvtisztító. Fogkrémet nem használok, a fogkefét közepesen nyomom körkörös mozdulatokkal az ínyem és a fogam is, kívül, belül majd a rágófelületet.
2012. júl. 3. 13:55
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm:)

Esetleg másnak van még valami hasznos tippje?

2012. júl. 3. 13:55
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen, az elektromos fogkeféről jókat mondanak!
2012. júl. 3. 13:58
 6/8 anonim ***** válasza:

szia!

Nekem 3 éve azt mondta a doki, hogy csak fel-le mossam. Azóta úgy mosom.

Amúgy Signal white vált be nekem, és azzal mosom elég sokáig, amíg tiszta nem lesz, amíg a nyelvemmel nem érzem, hogy most már sima a felülete. Elég szép is a fogam.

2012. júl. 3. 14:42
 7/8 anonim ***** válasza:
és hagyományos kefével.
2012. júl. 3. 14:43
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem jó sem a "fel-le", sem a körkörös mosás. :)

A rágófelületet lehet sikálni, de a nylev- és szájpadlásfelőli, illetve az ajkak és a pofa felőli oldalon söprögető mozdulatokkal kell.

Az íny felől a rágófelszín/él felé!

A fogközekbe egyedül így érnek el a sörték.

2012. júl. 3. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!