Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Sürgőős. Frissen húzott...

Sürgőős. Frissen húzott fogat, fogkefével gondolom nem lehet mosni, meg nem is merem, viszont szájvízzel szabad öblögetni? Az nem árt neki, ha belemegy a lyukba/sebbe?

Figyelt kérdés
köszönöm előre is!
2012. júl. 2. 22:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem lehet.
2012. júl. 2. 23:08
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem is lehet, csak ne erősen. A vérrögnek benne kell maradnia, különben elkezd újra vérezni.
2012. júl. 2. 23:10
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi ,remélem...

belement sajnos egy kis kaja tuttira ,és azért azt jó lenne kimosni onnan.Meg mondjuk alkohol mentes szájvizem van,úgyhogy az csak nem árthat neki.

köszi még egyszer,hogy válaszoltál!

2012. júl. 2. 23:15
 4/7 anonim ***** válasza:
A frissen húzott fogat - kezedben tartva - nyugodtan megsikálhatod. ;-) Nagyon finoman megpróbálhatod kiöblíteni, de nem ajánlatos egyébként öblögetni (a véralvadék kimozdítása miatt).
2012. júl. 2. 23:40
 5/7 A kérdező kommentje:

Úh tényleg,igazad van,bocsi,butaságot írtam.:D

okés óvatosan fogom,igazából a dokim is azt mondta,hogy óvatosan öblögethetek ,csak arra voltam kíváncsi,hogy,ha szájvíz megy a sebbe,az nem árthat-e neki.de akkor ezek szerint nem.

igazából eszegettem ma,picit cukrosabb kaját is ,sajnos és azt szeretném valamennyire kiöblíteni azért,mondjuk az is igaz,hogy már sajnos nincsen fog,ami kilyukadhatna a cukortól vagy elszuvasodhatna...:S:(

na mind1. köszi neked is!:)

2012. júl. 2. 23:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Nincs mit. Nem hiszem, hogy ártana, főleg ha alkoholmentes.
2012. júl. 2. 23:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem szabad öblögetni, mert a sebet elzáró alvadék kijöhet, és újra megindulhat a vérzés.
2012. júl. 3. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!