Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » S. O. s! Mit csináljak gyökért...

S. O. s! Mit csináljak gyökértömés után? Üvölteni tudnék a fájdalomtól azt érzem.

Figyelt kérdés
2 hete gyökérkezésem volt,mert rettenetesen fájt 3 fogam.Megkocogtatta az orvos s egyből rájött melyik a rossz.Ekkor gyökérkezelte.Maga a fájdalom elmúlt,de ráharapni továbbra se tudtam,mert ekkor fájt.Ma visszamentem s gyökértömést és tisztítást csinált.Aztán elküldött röntgenre s utánna azt mondta minden rendbe 1 hónap múlva menjek vissza tömésre.Ekkor szóltam neki,hogy nagyon fáj,ráadásul végig éreztem a kezelést,már akkor azt hittem üvöltök.Azt mondta ez normális,hogy fáj,még pár napi érezni fogom.De ennyire????Ha tudom mi vár rám talán vissza se megyek.Most jégakuval itt fetrengek.15 perce bevettem egy fortedolt,de még nem érzem,hogy hatott volna.Mennyi időközönként vehetek be gyógyszert?Felváltva?Demalgonom van itthon.Már az összes fogam fáj azt érzem.
2012. máj. 24. 12:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én annó, szétrágtam a lágy zselatinkapszulás fájdalomcsillapítót. Ideig-óráig hatásos, de visszajön. Legalább egy órát várj a másik bevételével.
2012. máj. 24. 12:24
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sürgősen menj egy másik fogorvoshoz, egy fogam gyökérkezelték, de nem volt vele ilyen. Aztán egyszer nem tisztította ki rendesen a doki, már délután baromira fájt, és púpos lett az ínyem a gennytől... Szedhettem egy adag Dalacint, de amint rendesen kitisztította a másik orvos a fogam a fájdalom is egyből megszűnt.
2012. máj. 24. 12:24
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem normális fájdalom. Idegkezelt fog nem fájhat ennyire tömés után. A fájdalomcsillapító kb fél óra után kezd hatni. Ne keverd a gyógyszereket, mert eltérő a hatóanyaguk. Ha nem enyhül menj vissza az orvoshoz.
2012. máj. 24. 12:26
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem akkor volt ilyen fájdalmam, amikor a fog tövén gyulladás volt. Utólag maga az orvos is beismerte, hogy inkább rögtön ki kellett volna húzni. A gyógyszereken fel van tüntetve, mennyit szabad naponta bevenni, de a gyulladásos fájdalmat sajnos nem csökkentik. Próbáld ki a Parodontax szájöblítőt, ha gyulladásos, akkor enyhül a fájdalom.
2012. máj. 24. 12:26
 5/11 A kérdező kommentje:

Várok még vele,mert nem tudom rohangászni főleg 4 gyerekkel.

Bár at mondta az orvos ez normális.De hát ennyir?Ez nekem is magas.

Ha nem múlik pár óra múlva beszek Demalgont nem tudok mást csinálni,de pokolian tud fájni.Csak a foga ne fájjon az embernek.

2012. máj. 24. 12:33
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a kommenteddel.
2012. máj. 24. 13:48
 7/11 A kérdező kommentje:
Hát nem igazán akar szűnni a fájdalom.De még a gyógyszer se hat,bár mégcsak 1 fortedolt vettem be.
2012. máj. 24. 13:58
 8/11 anonim ***** válasza:
74%
Valóban nézd meg az adagolást a gyógyszer papírján, de tapasztalatból tudom, hogy ez a fajta fájdalom nem múlik el, vetesd ki a gyökértömést!
2012. máj. 24. 22:41
 9/11 A kérdező kommentje:

Most 8-kor felhívom az orvost.

Nem tudom mit fog mondani,de tegnap már azon voltam elmegyek a sztk-ba,de nem ott voltam és kihúzatom.Catafamot bevettem este 19:00-kor s jobb volt,de csak kb 3 órán keresztül.

Éjszaka negyed 2-kor megint a fájdalomra ébredtem.Akkor is bevettem 1-et,de csak kb 30-40 perc múlva hatott.Ekkor elaludtam.

Most jelenleg nem annyira fáj,de érzem,hogy fáj s ott nem jó.

2012. máj. 25. 07:38
 10/11 A kérdező kommentje:

Wlmentem az ambulanciára,de nem sokra mentem vele.A doktornő azt mondta vagy kiszedik a gyökértömést,de neki nincs műszere vagy ki kell húzni,ha akkor se múlik a fájdalom.

Aztán átküldött egy másik fiatal orvoshoz.Azt mondta a fogorbvos,hogy olyan szép a gyökértömés,hogy ezt nem kell kiszedni(röntgen alapján),de húzásról meg nem is beszélt.Azt tanácsolta,hogy ő most fúróval a magas részt megcsinálja,hátha emiatt is fáj,de ha holnapig fáj antibiotikumot írt fel,hogy szedjem 4 napig .Ha jól értettem napi 4 szemet.A cataflammal együtt szedhető.Tényleg mindenki mást mond.Most bevettem egy fájdalomcsillapítót,mert most is fáj.

Ha nem múlik csak kedden lesz az orvosom,mert ma nem rendelt,azért mentem máshoz.Kihúzatni nem igazán szertném,mert 4 gyerek mellett már elég sok fogamat kihúzták s már lassan enni se fogok tudni.Pénzem meg most nincs megcsináltatni,mert az is vagy 160 000 ft.A hideg is baromira ráz gondolom a fájdalomtól.

Remélem elmúlik!

Mindenkinek szép hétvégét!

2012. máj. 25. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!