Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lehet valamit tenni ellene,...

Lehet valamit tenni ellene, vagy tényleg várjam meg míg kilyukad, illetve fogkő nőtt rá?

Figyelt kérdés

A problémám az, hogy a felső legelső két metszőfogam nagyon érzékeny. Az ínyem fele már kis részen feltűnően fehérebb kis folt is van. Tavaly iskolafogászaton azt mondták hogy ezzel nem lehet semmit sem csinálni, előbb-utúbb úgyis ki fog ott lyukadni és majd akkor lehet tömni. Ajánlotta a Pronamel fogkrémet, amit azóta is használok. Figyelek hogy alaposan mossak fogat, napjában többször, de nem rögtön evés után. Erre, az utóbbi pár hónapban észrevettem, hogy ahol eddig fehér volt, most sárga lett. Mentünk idén megint iskolafogászhoz (ez másik volt mint tavaly) aki azt mondta hogy tökéletesen rendben vannak a fogaim, és csak utólagos kérésemre adott időpontot, hogy leszedi a fogkövemet. A fogkő eltávolítás eléggé fájdalmas volt, de legalább a sárgás barnás foltok helyére visszatértek a fehér foltok. Ez egy hónapja volt, azóta a fehér rész megint nem látszik és kissé göröngyössé vált a felszíne. Ez megint fogkő? Félek megint elmenni, mert a múltkori kezelés óta csak most kezdett elmúlni az a nagyfokú érzékenysége a fogamnak. Azért lehet megint fogköves, mert a múltkori óta annyira fájt az első két fogam, hogy ott fogkefével nem is tudtam hozzá érni, csak nagyon finoman az ujjammal megdörzsölni, mikor mostam?

Másik problémám, hogy eléggé sárgák a fogaim, pedig nagyon figyelek az alapos fogmosásra. Fogfehérítőket meg nem merek az érzékeny fogaimra használni.

2012. ápr. 15. 15:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Most akkor milyenek a fogaid? Sárgák, barnák vagy fehérek?
2012. ápr. 15. 17:15
 2/3 A kérdező kommentje:
Összességében sárgás árnyalatúak, de a két legelsőn fehér foltok vannak ami nagyon érzékeny, erre jön rá a fogkő, ami ha rajta van, akkor betakarja a fehérséget. Úgy tudom a fogkő nem tesz jót, ha nem szedetjük le. Ha meg leszedetem, akkor ott megint fehér lesz ami miatt napokig enni sem tudok. A fogfehérítésről meg azt hallottam, hogy érzékeny lesz tőle a fog, ezért nem merek kísérletezni, mert azon a részen ahol érzékeny, azt nem akarom még jobban roncsolni.
2012. ápr. 15. 17:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem csak meg kéne várni hogy kilyukadjon ha mást nem lehet vele kezdeni. Igaz hogy a fogkő káros, de amúgy ha nagyon érzékeny akkor ne szedesd le szerinte.
2012. ápr. 15. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!