Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Most akkor divat a fogszabályz...

Most akkor divat a fogszabályzó, vagy gáz, illetve bejön a fiúknak, avagy nem?

Figyelt kérdés
és mennyibe kerül egy állandó?:o

2012. márc. 10. 11:42
 1/10 anonim ***** válasza:
9%
Kedves kerdezo! Fogszabalyzo, tehat a fogakat kell rendbe tenni, mivel egy kiallo fog, befele novo fogat kell a helyere tenni. Nos vagy igenyet erzed annak, hogy megcsinaltatod a fogsorod, a szebb mosoly erdekeben, vagy pedig gorbe, ronda fogakkal mosolyogsz a kornyezetedre, tehat nem a fiukra kell gondolni, hanem onmagadra, hogy te mit akarsz?
2012. márc. 10. 11:52
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem gy működik. Ha csúnyák a fogaid, KELL - ha tetszik, ha nem -, amennyiben szépek, felesleges.
2012. márc. 10. 14:19
 3/10 anonim ***** válasza:
28%
már hogy jönne be a fiúknak? mégiscsak vaspofáról beszélünk.. DE ha leveszik.. :) na, az majd bejön nekik! nekem is volt :)
2012. márc. 10. 17:40
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ne sokat törődj az előző válaszolókkal!

Kettő csak az esztétikai szempontot látja, a "vaspofát" emlegető pedig vagy bunkó, vagy csak rossz tapasztalatai vannak.

Egészségügyi szempontból nézve:

1) Ha torlódottak a fogaid, szűk kontaktpontokkal, úgymond "kócosak", akkor nagyobb esélyed van a fogszuvasodásra, és ezáltal hosszú távon a fogaid korábbi elvesztésére, mint a normál fogívvel rendelkezőknek.

2) Ha rés van (akár több), akkor a terhelés nem jut végig az egész fogíven, így az egyes fogaid túlterheltek lesznek. Ez egyrészt fájhat, másrészt (akár fájdalom nélkül) a fogak mozgását, vándorlását, később a fogak elvesztését okozza.

Összegezve: ha fogazati, állcsont-orthopédiai rendellenességed van, akkor mindenképpen szabályoztass, ha van rá anyagi lehetőséged!

Ha nincs, akkor ne tedd.

A természetes mosolyod sokkal értékesebb, mint ha egy divathullámnak hódolnál be! :)

Üdv

/Egy dentalhigiénikus/

2012. márc. 10. 21:23
 5/10 anonim ***** válasza:

jajj, végigolvastad, amit írtam, kedves okj-dentálakárki?

Nekem is volt fogszabim, ráadásul évekig, és igenis vaspofa! én így hívtam! miért? mert tele van fémmel a fogad, az állkapcsod, a szájpadlásod, az ÉLETED! és szerintem nagyon szuper dolog, azóta jobban tudom mosni a fogamat, szebb a mosolyom, jobb az önérzetem, kevesebb szuvas, mert mindent jól elérek. és felnézek azokra az emberekre akik igenis áldoznak erre, és rendberakatják a fogaikat, kis fájdalom, és pénz árán is. mivel nem volt túl jó barátom évekig (meghúzás utáni reggelen pl. nem volt kellemes egy vizes kiflibe beleharapni), stb., hadd nevezzem úgy, ahogy szeretném, attól függetlenül, hogy nekem rengeteget javított!

2012. márc. 10. 21:55
 6/10 anonim ***** válasza:
Baromi lényeglátó vagy. -.-'
2012. márc. 11. 12:00
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
én vagyok a "lényeglátó"? pont te akadtál fent egy jelentéktelen szón az amúgy pozitív válaszomban. mamla.
2012. márc. 11. 15:27
 8/10 anonim ***** válasza:

"már hogy jönne be a fiúknak? mégiscsak vaspofáról beszélünk.. DE ha leveszik.. :) na, az majd bejön nekik! nekem is volt :)"

Akinek vaspofával nem jössz be, máshogy se fogsz. Amúgy is a lényeg az egészséges fogsor és nem mellesleg, hogy szépnek lásd a mosolyod a tükörben. Ha nem érzed magad szépnek, akkor az meg fog látszódni rajtad (rejtegeted a fogaidat stb.)

2012. márc. 11. 21:49
 9/10 anonim ***** válasza:
jaj... a kérdés, hogy a fogszabályzó bejön-e a fiúknak :D
2012. márc. 11. 22:04
 10/10 anonim ***** válasza:

Hát ha valaki divatból akar fogszabályzót berakatni, akkor az meg is érdemli :) Javallanám az állandót, és ami a diesztémát tovább rontja :):):)

Kíváncsi lennék a fogorvosra, aki ezt meg is csinálja!

2012. márc. 20. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!