A fogszabályzó ciki?
aki azt mondja hogy ciki vagy kinevet miatta azokat tojd le!
néhány év múlva meg ők fognak irigykedni hogy neked normális fogsorod és szép mosolyod van. Ők meg csak lesnek majd ha jön a bölcsesség foguk és nem lesz elég hely az ínyükön az összes foguknak és összetáncolnak a fogaik mert előretolják a bölcsességfogak. Hidd el tudom miről beszélek( őszintén én nem mertem bevállalni mert ki akartak szedni 4 fogat azért hogy feltegyék nekem, és már bánom hogy nem vállaltam be annak idején).
Nem ciki. Én is ilyen idős voltam amikor kaptam mint te, ráadásul én akkor kezdtem középiskolában is, teljesen új társaságban. Amikor megkaptam, körbeálltak az osztálytársaim és mindenki mondta hogy milyen jó meg minden, tök aranyosak voltak :) Fél évig kellett hordanom. Ráadásul ekkor találkoztam a barátnőmmel is, úgy hogy csupa jó történt velem ebben az időszakban.
Fel a fejjel, hord büszkén :)
Cikinek nem ciki, csak tönkreteszi a fogad. Nekem legalábbis sz.rabb a fogam amióta volt állandóm. Senkinek nem ajánlom azóta hacsak nem katasztrófális állapotúa fogsora, és csak ezzel tud segíteni rajta.
Mert amúgy nem éri meg...
Társaságtól függ...van, ahol kicikiznek miatta, de ez manapság már ritka. Főleg, ha érettebben gondolkoznak a többiek, nem fognak cikizni miatta! :) Egyébként elmesélek egy 'történetet', amit nekem is mondtak:volt egy lány, akinek semmi baj nem volt a fogaival, mégis kikönyörögte, hogy lehessen fogszabályzója, mivel az ÖSSZES osztálytársának volt, és cikinek érezte, hogy neki meg nincs...tehát ez mostanában már inkább divat :) És nem olyan, mint régen, amikor még ritka volt a fogszabi, és furcsának találták...már nagyon sok embernek van :)
Amúgy én 13 éves lány vagyok, nekem is pár hét múlva lesz, és én is félek :S, de több osztálytársamnak is van, többek között a legjobb barátnőmnek :)
Köszönöm a sok IQ bajnok kreténnek aki lepontozott.
Ettől a helyzet még nem változik meg:
Nekem 1 szemfogam felét ledarálták az évek során, ugyanis azon soha nem tapadt meg a brekett, mindig ledarálták a ragasztót, újra ragaszt. És így tovább míg a fogam fele elfogyott...
Volt 2x műtve a fogam a fogszabályzó miatt, beültettek egy brekettet az ínyem alá, és egy drótal húzták ki az ott lévő fogat. (Igen egy drót volt belenőve az ígyembe...) 2-ből 2 alkalommal leesett a fogról a drót, de mivel sajnálták a röntgent, soha nem nézték meg, és mindig a végén derült ki, hogy bizony a brekettet húzták le kínok között nem a fogamat.
Emellett mind a 4 hátsó örlőfogam fogzománcát ledarálták amikor le-fel szedték a koronarészt róluk, azokon a mai napig rajta van a cement, amivel ragasztották.
Évekig húzatták vissza a fogam, hogy egyenesen álljon ne harapjak előre, végre úgy-ahogy kezdett megindulni addigra tönkrevágták a fogam vele.
Ezért mondom azóta, hogy akkor ajánlott, ha nagyon gáz a fog, de amúgy nem mert többet ártanak vele, és a szépen egyenesbe állított fog pártíz év múlva elrohad mert tökreteszik a fogzománcot :(
Tessék ezt is ügyesen lepontozni, akinek csak eddig terjed az intelligenciája, attól többet nem várok. Megélni kicsit szarabb volt mindezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!