Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » JÉZUSISTEN! A bölcsességfogat...

JÉZUSISTEN! A bölcsességfogat ki kell húzni?

Figyelt kérdés

Azt hiszem jön a bölcsességfogam. Olvastam itt egy kérdést és azt kérdezték, hogy hogyan lehet rá felkészülni meg ilyenek. Na most enyhe szívrohamot kaptam amikor írták, hogy hogy csinálják! Ki kell húzni ha kibújt? Vagy nem muszáj?

14/L

2012. febr. 10. 22:14
 1/8 anonim ***** válasza:
Csak akkor kell, ha kicsi az állkapcsod és emiatt összetorlódna a többi fogad. De ha van hely, akkor nem kell kiszedni.
2012. febr. 10. 22:16
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha nem megy tönkre, akkor miért kéne kihúzni??

Tudom, hogy van olyan fogorvos, aki azonnal nekiesik, de ezt én megmondom őszintén, hogy nem értem. (Jó, persze én nem vagyok szakember, csak egyszerű földi halandó, aki nem rajong azért, ha csak úgy húzgálják a fogait...)

Én biztos, hogy nem engedném kihúzni, amíg nincs ok rá. (Az ok az is lehet persze, ha pl. tolja össze a többi fogat, vagy bármi gondot okoz.)

De pusztán azért, mert van, szerintem nem kell kihúzni. Csak mosásnál figyelj oda, mert az elég hátul van, így könnyen kimarad.

Amúgy ne legyél biztos benne, hogy a bölcsességfogad jön, ha mondjuk csak azért gondolod, mert kicsit megdagadt az ínyed. Az lehet attól is, mert pl. kenyér felsértette, vagy bármi miatt.

Én 26 éves vagyok, csomószor hittem már ilyesmi miatt, hogy bölcsességfogam jön, de egy darab sincs. :) Nem is hiányzik.

De, ha tényleg jön, akkor ne ijedj meg, figyelj oda rá, és ha nincs gond, akkor - szerintem - felesleges kihúzatni.

2012. febr. 10. 22:19
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom, én sem vagyok benne biztos. De már egy pár napja fáj (hónapokkal ezelőtt is volt ilyen) és kicsit megvan dagadva és ha hozzányúlok olyan mintha lenne az ínyem alatt valami. Én nem akarom, hogy kihúzzák!
2012. febr. 10. 22:22
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem is volt már ilyen, mégsem jött bölcsességfogam sosem. Bármi miatt lehet, általában azt jelenti, hogy kenyérhéj, vagy valami felsértette ott az ínyedet, és begyulladt tőle kicsit.

De, ha tényleg bölcsességfogad jönne, akkor sem törvényszerű, hogy ki kell húzni! Mossad rendesen, vigyázz rá! Egyél almát, cukormentes rágót (ezek is tisztítják étkezések után, ahova esetleg fogkefével nem tudsz benyúlni).

2012. febr. 11. 09:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Miért kellene kihúzni?

Nekem egyébként csak annyi problémám volt vele, hogy kicsit kiáll a többihez képest, ezért könnyebben harapom meg vele a szám belső felét. Illetve néha visszanő rá az íny.

2012. febr. 12. 17:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Neked is visszanő rá az íny hátulról?

Én tavaly már elmentem kínomban felvágatni, mert nem tudtam éjjelente aludni annyira fájt.

Mintha bakanccsal a számba léptek volna.

Erre mostanában fáj az állkapcsom alatt és megint néztem hogy visszanőtt rá az íny hátul kicsit

:S

Mit csináljak?

Listerine?

2012. febr. 17. 00:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Utolsó vok: Szerencsére nekem ilyen fájdalmaim nem voltak.
2012. febr. 18. 08:34
 8/8 anonim válasza:
hány fogad van alul mert nem is biztos hogy az a bölcsességfogad?
2016. ápr. 11. 03:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!