Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nagyon fáj a gyökérkezelés?

Nagyon fáj a gyökérkezelés?

Figyelt kérdés

2 hét múlva megyek gyökérkezelésre hát meg kell mondjam egy kicsit félek:S A fenti fogamat fogják gyökér kezelni. Még nem csináltak ilyet csak fúrtak, meg tömtek és az egyáltalán nem fájt csak kellemetlen volt. Injekciót se kaptam még az fáj? El kell mennem mert csak ez az egy fogam olyan és azt akarom hogy az is olyan szép legyen mint a többi, de kicsit félek.. Tapasztalatok?

Köszi a válaszokat!

L/14

2009. máj. 30. 17:37
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Anyum azt mondja hogy a végén úgy is azt fogom mondani hogy nem is fájt..:S Tesómnak is csináltak már ilyet és háát ő azt mondta h majd meglátom ha ott leszek:S
2009. máj. 30. 17:38
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
Érzéstelenítik, így nem fáj. Kapsz egy érzéstelenítö injekciót.
2009. máj. 30. 17:44
 3/27 A kérdező kommentje:
Azt tudom de ha azt megkaptam utána még érzek valamit?
2009. máj. 30. 17:45
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Érezni érzed, de nem fájdalmat, hanem a matatást. Fúrással jár, annak a hangja szörnyű, aztán tűket dugnak a kifúrt fogba, és csavargatják meg kihuzigálják, hogy kiirtsák az idegeket. Fertőtlenítik, gyógyszerrel kezelik. Az első három szúrás nekem egyszer fájt, de többet sose. Egy negyed órát biztos eltart a művelet nyitott szájjal, szóval fájni nem fáj, csak az ember jobban is el tudja tölteni a szabadidejét. Lehet, hogy töbször is kell menni, ideiglenes majd végleges tömésre.
2009. máj. 30. 18:01
 5/27 A kérdező kommentje:

Úristen..xD

Na én tuti hogy becsukott szemmel ülöm végig azt a negyedórát. Remélem tényleg úgy jövök ki a rendelőből hogy "nem is volt annyira vészes"

2009. máj. 30. 18:06
 6/27 A kérdező kommentje:
Remélem annyira nem fáj hogy sírni fogok xD nem vagyok olyan csak azért mert láttam a neten olyat aki azt írta h ő sírt annyira fájt:S inkább nem is olvasgatom mert még jobban félni fogok xD
2009. máj. 30. 18:18
 7/27 anonim ***** válasza:
74%

Ne olvasgasd a netes rémtörténeteket, semmi értelme. a gyökérkezelés okozta borzalmas fájdalom meg a vele járó tortúra egy városi legenda.

megfelelő érzéstelenítés mellett, modern eszközökkel, megbízható fogorvosnál egyáltalán nem fáj (én semmit nem éreztem közben).

2009. máj. 30. 18:44
 8/27 A kérdező kommentje:
Köszi:D
2009. máj. 30. 19:06
 9/27 anonim ***** válasza:
87%
Nekem sajnos több fogamat is gyökérkezelték egy műtét miatt. Én is rettenetesen féltem. Az érzéstelenítésnél a szúrást éreztem, de az elviselhető. (Előnye, hogy utána el van zsibbadva az arcom is, így ha olyankor szedem le a bajuszomat, mert sajnos lány létemre gyantázni kell, akkor nem érzem.) Aztán a fúrást én nem szeretem, mert nekem a hátamon futkos a hideg, de nem fáj, csak simán már a hangja zavar. Amikor az első tűt megláttam, és közelített vele, azt hittem rosszul leszek, de mondta a doki, hogy nyugalom nem fog fájni. Én gondoltam magamban, kinek nem fog fájni, magának vagy nekem? De tényleg nem fájt. Csak valami enyhe nyomást éreztem és semmi mást. Na akkor megnyugodtam. Többször is átestem ezen az egészen, és bár tényleg el lehet jobban is tölteni az időt, messze nem olyan rémes, mint ahogy hallani lehet, pedig rémtörténeteket nekem is meséltek, de hála az égnek én is mindig úgy jöttem ki, hogy jah ennyi volt. Szóval nyugalom, ne idegeskedj ezen két hétig most.
2009. máj. 30. 19:24
 10/27 anonim ***** válasza:
82%
A gyökérkezelés csak akkor fáj, ha be van gyulladva a fogad. Akkor nem is szoktak adni érzéstelenítőt, de ha igen, akkor sem ér semmit. A sima gyökérkezelés még annyira sem fáj, mint egy sima tömés.
2009. máj. 30. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!