Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit csináljak vele?

Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
Szóval az ínyem, felső fogaim között kicsikét mintha piros lenne. Nem látom, hogy fel lenne dagadva vagy ilyesmi, de, ha megnyomom akkor elkezd vérezni. Szóval ahol piros. Használok paradontax fogkrémet, mondjuk ma kicsit megdörzsöltem. Szerintetek menjek orvoshoz vele? Kicsit megijedtem. Nem szeretnék belőle problémát. Valakinek hasonló tapasztalata?

2012. jan. 5. 19:20
1 2
 1/12 anonim válasza:
Lehet az is, hogy a fogkefével erősen dörzsölted meg. Szerintem ne használj kemény sörtéjű fogkefét, válassz valami puhábbat. Ha többször fordul elő a vérzés, akkor keresd meg az orvost.
2012. jan. 5. 19:31
 2/12 A kérdező kommentje:
Puha sörtéjű fogkefét használok. Egyébként is vérzik minimálisan, ha ott nagyon megdörzsölöm. Nem kéne valami gyulladáscsökkentőt használnom?
2012. jan. 5. 19:43
 3/12 anonim válasza:
Akkor lehet, hogy valami fogágybetegség van a háttérben. Keresd fel a fogorvost!
2012. jan. 5. 19:46
 4/12 A kérdező kommentje:
Csak azt ne... Pl. mi lehet?
2012. jan. 5. 19:49
 5/12 anonim válasza:
Pl. lehet fogkő, fogínygyulladás. Akkor alakul ki, ha valaki nem mos rendesen fogat. A rád vonatkozó okokat csak akkor tudod meg, ha megvizsgál a fogorvos. És igen, muszáj elmenned, tudom, hogy kellemetlen, de legalább nem fog vérezni. Ugyanis ha most hanyagolod el, akkor később még fájhat is, ezt akarod?? Ugye, hogy nem. Esetleg ha fáj is, akkor fájdalomcsillapítót vegyél be, de magadnak otthon kikezelni nem tudod.
2012. jan. 5. 19:57
 6/12 A kérdező kommentje:
Persze, mindenképp elmegyek megnézetni, nem akarok belőle később problémát. A fogam egyáltalán nem fáj, se az ínyem. De azért nem normális, hogy vérzik néha. C-vitamin hiányt is olvastam, ami még elképzelhető. Szájvizet használok napi 2-szer, nemhiszem, hogy ápolatlanság miatt lenne ez. Szerinted C-vitamin hiány is lehet? Vagy esetleg hólyag, mondjuk az lehet látszana?!
2012. jan. 5. 19:59
 7/12 anonim válasza:
Ezt az oldalt azért a figyelmedbe ajánlom: [link]
2012. jan. 5. 20:00
 8/12 anonim válasza:
Hólyagot azt éreznéd, mert fáj mint a rosseb.
2012. jan. 5. 20:01
 9/12 anonim válasza:
C-vitaminhiánytól nem hiszem, hogy ennyire vérezne, mint ahogy leírtad.
2012. jan. 5. 20:06
 10/12 A kérdező kommentje:
Jaj, de jó. De ugye megtudja gyógyítani a doki? :/
2012. jan. 5. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!