Volt egy lyukas fogam amiből letörött egy nagyon nagy rész és már csak egy kis rész maradt meg a fogamból mit tesznek vele?
Figyelt kérdés
2011. dec. 28. 12:16
1/8 anonim válasza:
fáj? akkor gyökérkezelés és tömés,
ha nem akkor csak lehet hogy tömés, de menjél minél előbb, hogy megtudják menteni.
2/8 anonim válasza:
attól függ hogyan törött...ha pl íny alá,akkor azzal nem nagyon fognak tudni mit tenni, kihúzzák. viszont menj el miharabb,mert ha van rá mód megpróbálják megmenteni, felépítik például...
3/8 anonim válasza:
Tényleg amint csak tudsz menj el a fogászatra! Ugyan ez volt velem csak én nem mentem el aztán begyulladt már nem lehetett vele sokat kezdeni így kihúzta.
4/8 anonim válasza:
ha nagy darab letört, akkor korona....ha még van annyi a fogadból, hogy arra rá tudják húzni, akkor arra, ha nincs, akkor sikbaköszörülik, nagy lyuk bele, abba ragasztanak egy csapot és arra húzzák a koronát. Nem para.
5/8 alf válasza:
Ha számottevő része megvan, újjá lehet építeni a mai hi-tech anyagokkal.
Ha a gyökérrésze van meg, tudnak bele tenni csapot és rá egy műfogat.
Ha menthetetlen, akkor is tudnak rá hidat tenni, ami az előtte és utána lévő fogakon támaszkodik.
A lényeg, hogy ha meg akarod menteni, akkor érdemes minél hamarabb elmenni, mert egyre drágább mulatság lesz...
6/8 anonim válasza:
Én is így jártam az egyik fogammal, és szájsebészet lett a vége... (Nem volt olyan szörnyű, mint amilyennek beharangozták, de gondolom, ez orvosfüggő...)
7/8 Combi27 válasza:
Ha fel tudják építeni akkor nincs gáz, ha nem akkor csapos korona, de azért azt érdemes tudni hogy 1 koronát soha nem csinálnak legalább kettő, de inkább három, hogy tudjon rendesen tartani.Az olcsóbb korona ára olyan 10-12 ezer, a drágábbé 20 körül mozog/db
8/8 anonim válasza:
attol fugg h mekkora az a fog es h faj e en sokaig halazgattam mig begyuladt es ki kellet huzzak de ha idoben elmegyek akkor lehet h felepitettek vagy betomtek volna a fogtol fugg.(ne felj mert nem olyan veszes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!