Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszorítás, fogcsikorgatás...

Fogszorítás, fogcsikorgatás okozhat lazuló fogakat?

Figyelt kérdés

Harapásemelőt használok, csak sajnos rosszul lett "beállítva" legutóbb, az alsó állkapcsomat szörnyen kényelmetlen helyzetbe állítja. A fogorvosom viszont januárig nem dolgozik. Pár napja el kellett hagynom a harapásemelőt, mert több kárt okozott a gyógyuló félben levő állkapocsízületemben, viszont azóta igencsak érzem, h este szorítom a fogaimat. Egyszerűen érzékenyebbek, de elől, ahol torlódnak és a szorítás miatt ez még inkább fokozódik, észrevettem, h nem olyan stabil, mint kéne lennie. Ha hátulról rátartok az egyik ujjammal, míg a másikkal előlről nyomom, minimális elmozdulást érzek, nagyon apró, de már ez sem jó jel szerintem.

Van okom most aggódni, h majdnem 1 hónapig a szorítással kell aludnom és h emiatt fokozódhat a mostani állapot az elülső fogammal vagy mindenképp keressek valakit. Bár a problémám összetettsége miatt nem mehetek akárkihez. Hónapok óta tartó állkapocsízületi kezelés van mögöttem, és ehhez ugye speciális orvos kell,aki ismeri a kórelőzményt, a hónapok során alkalmazott kezeléseket.

2011. dec. 16. 21:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Okozhat. Törés, lazulás, meg mindenféle más.

Nem tudod ellazítani az állkapcsod, úgy, hogy ne érjenek össze a fogaid?

2011. dec. 16. 21:55
 2/6 A kérdező kommentje:
Éjszaka nem tudom befolyásolni és ott történnek ezek...sajnos. :( Ezért IS van harapásemelőm, de az most ugye kilőve egy időre. Bár lehet, h bevállalom, h szinte enni ne tudjak vagy rendesen kinyitni a számat, minthogy tovább lazuljon a fogam a hatalmas nyomás erejétől.
2011. dec. 16. 22:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Csak azért kérdeztem, mert én is csináltam hasonlót, mikor feszült voltam, és mikor arra ébredtem, hogy harapok, vagy szorosan összeszorítom a fogaim, akkor gyorsan elernyesztettem az izmokat, és ezt minden egyes alkalommal megismételtem. Így elmúlt.

Esetleg a probléma lelki okát kéne orvosolnod, ha ez már régóta fennáll. Ha kapcsolati feszültségek miatt van, azon lehet segíteni, financiális problémáknál már nehezebb.

2011. dec. 16. 22:20
 4/6 A kérdező kommentje:

Ehhez minden egyes alkalommal fel kellene ébrednem, ami azért nehézkes lenne.

Probléma: állkapocsízület + itt-ott rendezetlen fogsor. Ez a kettő okozza a rossz illeszkedést és a folyamatos pozíciókeresést. Vagyis ez részben az ok, a stressz a másik, de sportolok, agykontrollozok, és mégis csikorgatom. Sínnel is ugyanúgy csikorgatom, csak éppen nem az egyik fogam érintkezik a másik foggal, hanem a sínnel, a takart fogaknál meg eloszlatja a nagy nyomást.

2011. dec. 16. 22:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Én tudok egy profi szakembert Szombathelyen,akinek kisujjában van a szakma,ha érdekel,írj...olaszok is járnak hozzá...
2011. dec. 16. 22:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi, nagyon kedves vagy. Szakembert én is találtam, de a jelenlegi problémámat a kérdés alatt fejtettem ki, azaz most január elejéig nem tudom használni a harapásemelőt (sajnos nagyon rossz lett a legutóbbi "átalakítás") és h addig lehet-e bajom a csikorgatás miatt befeszülő és nagyon enyhén kilazuló fogammal. :(
2011. dec. 16. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!