Fogszorítás, fogcsikorgatás okozhat lazuló fogakat?
Harapásemelőt használok, csak sajnos rosszul lett "beállítva" legutóbb, az alsó állkapcsomat szörnyen kényelmetlen helyzetbe állítja. A fogorvosom viszont januárig nem dolgozik. Pár napja el kellett hagynom a harapásemelőt, mert több kárt okozott a gyógyuló félben levő állkapocsízületemben, viszont azóta igencsak érzem, h este szorítom a fogaimat. Egyszerűen érzékenyebbek, de elől, ahol torlódnak és a szorítás miatt ez még inkább fokozódik, észrevettem, h nem olyan stabil, mint kéne lennie. Ha hátulról rátartok az egyik ujjammal, míg a másikkal előlről nyomom, minimális elmozdulást érzek, nagyon apró, de már ez sem jó jel szerintem.
Van okom most aggódni, h majdnem 1 hónapig a szorítással kell aludnom és h emiatt fokozódhat a mostani állapot az elülső fogammal vagy mindenképp keressek valakit. Bár a problémám összetettsége miatt nem mehetek akárkihez. Hónapok óta tartó állkapocsízületi kezelés van mögöttem, és ehhez ugye speciális orvos kell,aki ismeri a kórelőzményt, a hónapok során alkalmazott kezeléseket.
Okozhat. Törés, lazulás, meg mindenféle más.
Nem tudod ellazítani az állkapcsod, úgy, hogy ne érjenek össze a fogaid?
Csak azért kérdeztem, mert én is csináltam hasonlót, mikor feszült voltam, és mikor arra ébredtem, hogy harapok, vagy szorosan összeszorítom a fogaim, akkor gyorsan elernyesztettem az izmokat, és ezt minden egyes alkalommal megismételtem. Így elmúlt.
Esetleg a probléma lelki okát kéne orvosolnod, ha ez már régóta fennáll. Ha kapcsolati feszültségek miatt van, azon lehet segíteni, financiális problémáknál már nehezebb.
Ehhez minden egyes alkalommal fel kellene ébrednem, ami azért nehézkes lenne.
Probléma: állkapocsízület + itt-ott rendezetlen fogsor. Ez a kettő okozza a rossz illeszkedést és a folyamatos pozíciókeresést. Vagyis ez részben az ok, a stressz a másik, de sportolok, agykontrollozok, és mégis csikorgatom. Sínnel is ugyanúgy csikorgatom, csak éppen nem az egyik fogam érintkezik a másik foggal, hanem a sínnel, a takart fogaknál meg eloszlatja a nagy nyomást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!