Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Az őrületbe kerget a fogam,...

Az őrületbe kerget a fogam, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Röviden: 2 hónapja se éjjelem se nappalom az egyik fogam miatt. 1 hónapja gyökérkezelik. ideg már nincs benne, alaposan ki lett tisztítva a fogorvos meg a RTG szerint is. a gyökere körül sincs gyulladási folyamat. mégis folyamatosan fáj a felette lévő csontnál. legutóbb antibiotikumot kaptam rá, de semmi javulás, a fájdalom megvan és nem hagy nyugtot nekem egy percre sem. az fél arcom le akar szakadni, már a nyakamba is sugárzik. már nagyon ki vagyok borulva, mert tönkreteszi az életem. már a családomat is az őrületbe kergeti az egész. az a legidegesítőbb, hogy a doki nem lát semmi kórosat rajta. azt mondta, hogy a csonthártyám lehet érintett a gyulladásban, de furcsának tartja, hogy nem ábrázolja a RTG. akkor mégis mi a franc ez? mi lesz így? így nem tudok élni már! nyakamon a vizsgaidőszak, tanulnom kéne, de nem megy. a másik, meg hogy sztem a kihúzás sem szabadítana fel a kínjaim alól, mert ez a fájdalom valahonnan fentről jön, a fogam feletti részből közvetlen. volt már valaki így? tényleg nem tudom, mi legyen.
2009. máj. 8. 22:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

hú, részvétem.

nekem volt egy fogam, amit betömött, de utána egy napif hihetetlenül fájt, aztán gyökérkezelték de elmúlt a fájdalom, a végén kiderült a fogam alatt az ínyem volt kegyetlenül begyulladva. nem lehet, hogy neked is gyulladásod van? mondtad a dokinak, hogy mi a helyzet? kérd meg ha tud írjon fel dalicint az gyulladáscsökkentő nekem nagyon használt.

vagy pedig keress fel egy másik fogorvost mert olyan nincs, hogy egy fogad örökké fájjon

2009. máj. 8. 22:21
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Melyik fogad? Hátsó? Mert azokat nem lehet rendesen gyökérkezelni, akármit mutat a röntgen. Én is szenvedtem vele rendesen és húzás lett a vége.

Szerintem valami nem stimmel ezzel a fogorvossal sem.:) Privát?

2009. máj. 8. 22:32
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia ,igen ez valószínű,hogy gyulladás.De mi is az a gyulladás:a szervezet védelmi mechanizmusa egy olyan kórokozó ellen amit le kell küzdenie,egy lokalizált vérbőség,hőemelkedéssel az adott területen.Úgy nehezen fog meggyógyulni ha folyton csökkentjük a gyulladást,és immungyilkos antibiotikumokat adunk a betegnek.Amúgy igaza van az előttem írónak,nem fájhat örökké a fogad.Amit ajánlok az egy természetes /gyulladáscsökkentő/ ami úgy hat hogy segít kifejteni az immunrendszer saját védekező képességét.Anatomix a neve és a Neways terméke ha érdekel írj [link]
2009. máj. 8. 22:39
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy le leszek pontozva és ki fogtok nevetni, de nekem év elején volt egy fogászati sorozatkezelésem, több fogamat is kezelték, aludni nem tudtam, úgy fájtak, és én házi pálinkával ecseteltem be (fülpiszkálóra felitattam és azzal kentem meg a tövét), illetve öblögettem (nem ittam meg) és az leérzéstelenítette sokáig, és el tudtam aludni (az más kérdés, hogy aztán az éjszaka közepén néhány órával elalvás után újra felébredtem, de legalább aludtam valamennyit). Szerintem míg nem jutsz el a dokidhoz, próbáld ki ezt a módszert, berúgni nem fogsz tőle, az alkohol amúgy is érzéstelenítő hatású (van orvosi alkohol is, de ez ugyanolyan jó, ha olyan nincs kéznél), és mindenképp beszélj a dokiddal minél előbb, húzza ki, ha olyan (ahogy az egyik korábbi hozzászólásban írták).
2009. máj. 8. 22:42
 5/16 anonim ***** válasza:
Szerintem el kéne menned egy másik orvoshoz vagy fogorvoshoz.
2009. máj. 8. 23:24
 6/16 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat.

igen magán a doki, és amúgy nagyon lelkiismeretes, alapos. nem őt hibáztatom, hogy így alakult. ő tényleg rendesen elvégezte a gyökérkezelést, nagyon sokat pepecselt vele egy-egy alkalommal. de neki is meg van kötve a kezem, mert mint mondtam, a RTG nem mutat semmit! már 2x is csinált pár nap különbséggel. tényleg nem értem, miért ennyi szar még mindig? kezd nagyon elegem lenni az egészből, természetesen legszívesebben én is kihúzatnám, de mi lesz, ha utána sem lesz jobb? szörnyű is lenne, ha ugyanúgy fájna a pofám (bocsánat a kifejezésért) de fogam meg már nem lenne...

ez a Dalacin nevű gyógyszer tényleg ennyire jó? már hallottam, hogy nagyon hatásos. nekem amúgy Augmentint írtak fel.

2009. máj. 8. 23:25
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként lehet, hogy érdemes lenne egy másik dokit is felkeresni, nem tudom, milyen orvos a dokid, de valószínűleg péntek éjjel 11 óra után nem dolgozik egy se :-) Olyant ismerek, aki dolgozik szombaton is viszont (az enyém pl. 2-hetente váltásban a kollégájával, de ők magánfogászat), de addig is, kezeld valahogy, aludni, pihenni muszáj.
2009. máj. 8. 23:27
 8/16 A kérdező kommentje:
Hozzá csak hétfőn tudok visszamenni. már az is eszembe jutott, hogy elmegyek a Szentkirályi ügyeletre itt Budapesten, de oda valahogy nem akaródzik...a másik meg az, hogy nem szeretnék másik fogorvoshoz menni, mert amúgy nagyon félek a fogorvosoktól. ezt már kiismertem, rendes, és még sose okozott nagyonn fájdalmakat a kezelések során.
2009. máj. 8. 23:34
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

a Király utcában nagyon valószínű, hogy kihúznák.

a dalicin egyébként asszem 1190 Ft és 18 db van benne talán, igaz az az egyetlen baj, hogy csak receptje adják

2009. máj. 8. 23:44
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ki kell várni a hétfőt. De mondom, ha most is fáj és nincs kéznél hatékonyabb, akkor alkohollal nyugodtan leecsetelheted, érzésteleníteni fogja, és legalább fogsz tudni aludni.
2009. máj. 8. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!