Rettegek a fogorvostól, mit tudok tenni hogy ne essek össze már a váróban?
Én azt mondom ne a fogorvostól félj, mert rosszabb annál a szájsebészet! Oda ne kerülj soha! Én már megjártam párszor...
Másik gondolatom: jó hogy legalább tudnak segíteni az emberen fájdalom nélkül. Mert ha az érzéstelenítő bent van akkor már semmi sem fáj. Kitartás és semmi félsz. :)
Kérj érzéstelenítőt, mondd azt, hogy ájulós vagy (ami lehet h igaz is) - akor fog adni a doki, akármilyen flegma amúgy, mert senki nem akar ájult pácienst a rendelőjében.
A tűtől ne félj, mert az injekció már beadáskor zsibbaszt, nem fáj! Gondolj arra, hogy ezerszer inkább kibírsz egy kis szúrást, mint a kezelés fájdalmait!!!
Vannak olcsóbb magánfogorvosok is, nekem (Szegeden) sikerült egyet találnom. Velük jobban lehet tárgyalni, hogy érzéstelenítést szeretnél. De ha rendes akörzeti, vagy kellőképp megijeszted, hogy el fogsz ájulni :D:D:D, ő is fog adni.
Ami a legfontosabb: NE FÉLJ!!! Tudom, könnyű mondani, de minél jobban félsz, annál jobban fog fájni. Ezt tapasztalatból írom. Nekem is sok problémám van a fogaimmal, már kb. 2 hónapja járok fogorvoshoz, és már csak eggyel van probléma. :) A legjobban a szuri "fáj". Egyébként az első kezelésnél nagyon sírtam, aztán már csak egy kicsit, most meg szinte jó érzéssel tölt el oda bemenni annak tudatában, hogy "Ez is megvolt!".
Szerintem teljesen felesleges a magándoki és az altatás, egy SZTK-s fogorvos is meg tudja csinálni a fogadat, ráadásul lehet fehér tömést is kérni, így szinte nem is látszik, hogy tömött. Amúgy nekem volt már csiszolásban, húzásban, tömésben és gyökérkezelésben is részem. Egyik sem fáj, csak az elején, mert beképzeltem magamnak. Talán néha kellemetlen érzés volt, de nem vészes. Ha nagyon ideges vagy, közöld az orvossal, de előtte egy nyugtatót is bevehetsz! Sőőőt... A szuri előtt -ha megkéred az orvost- befújja az ínyedet érzéstelenítővel, így az sem "fáj" annyira. Elnézést, ha megbántottalak a tegeződéssel. Sok sikert!
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!