Rettegek a fogorvostól, mit tegyek?
Én is rettegek a fogorvostól, de erőt kell venned magadon és el kell menned! Kérj időpontot hogy ne kelljen várnod, így kevesebbet "félsz". :) Aztán amikor már megkapod a szuri és zsibbadsz túl vagy a nehezén! :)
Sok sikert! :)
Én is rettegtem a fogorvostól...
3 hónapja elhatároztam h tényleg bevállalom az állandó fogszabit. Találtunk nagyon kedves dokit, kértünk időopontot és elmentünk. Elmondta az orvos h csak úgy tudja rendbe rakni a fogaimat, ha kihúzza a két 4es fogat... Úúúristen.. Nem akartam elhinni..azt hittem ott a széken leszek rosszul, csak attól hogy ki kell húzni a fogamat. Aztán egy hét múlva visszmentünk hogy na akkor itt vagyok, húzza ki a fogam... Rettegtem.Remegett a lábam,izzadtam,fájt a hasam, minden bajom volt...
Beültem a székbe, befújta az ínyemet Lydocainnal, aztán az injekció... És amikor elkezdte húzogatni a fogamat a fogóval nem tudom h miért de teljesen megnyugodtam...Foggalmam sincs hogy miért... 2 perc sem volt és ki is jött a fogam. De egyszerűen teljes nyugalom költözött belém. Vszínű h felfogtam h ez az ember nem akar bántani, csak meggyógyítani. Az orvosok nem azért vannak hogy kínozzanak minket, meg h kikezdjenek velünk. Csupán azért, hogy ne szenvedjünk annyit...
Annyit tudnék neked mondani, hogy ne izgulj! Nem kell félni. Azért van az orvos hogy az egészségeden javítson. És amikor majd ott ülsz a fogorvosi székben, és még mindig nagyon izgulnál /ne legyen így!:)/ mondogasd magadba amiket az előbb leírtam... Én szurkolok Neked..:))
És bocsi ha nem éppen a kérdésre válaszoltam és ha hosszú lett egy kicsit..:D
Második vagyok: a székben már megfogsz könnyebbülni hogy végre ott vagy és lassan túl vagy rajta! :)
Aztán hősnek fogok érezni magad mint én szoktam! :D :P
Az altatásos fogászatnak két módját különböztetjük meg.
Az egyik az ún. éber szedáció, amikor tulajdonképpen nem alszol viszont egy gázt lélegzel be amitől módosult tudatállapotba kerülsz. Öntudatodnál maradsz, de nem fogsz félni, emelkedett kedélyállapotba kerülsz. Páciensek gyakran számolnak be arról, hogy nem is emlékeznek a beavatkozásra utána. Mivel öntudatodnál maradsz ennél a módszernél használnak ugyanúgy érzéstelenítőt mint hagyományosan.
A másik módszer a tulajdonképpeni altatás, gyógyszeres szedáció amit szakképzett aneszteziológus végez. Intravénásan gyógyeres keveréket kapsz amitől elalszol mint a bunda. Ezalatt a fogorvos megjavítja a fogaidat.
Ajánlom figyelmedbe a Fehér gyöngy Dental magánrendelőt.
Ott van mód altatásos kezelésre is. Az anesztezia náluk a legolcsóbb 20 00 Ft/óra.
Nem olcsó mulatság félni a fogorvostól, de minden megoldható :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!