Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit csinál a fogorvos a...

Mit csinál a fogorvos a lyukas tejfoggal?

Figyelt kérdés
Kislányom 7éves.Van 2 lyukas foga.Mikor egész apró volt rajta a lyuk,akkor elvittem fogorvoshoz,azt mondta,hogy igazából míg nem fáj,addig nem kell vele csinálni semmit. Most viszont fáj neki az egyik. Holnap el akarom vinni,de szeretném tudni,hogy mit tesz vele a fogorvos. Rendesen betömi,mint a felnőtt fogat? Kap injekciót is? Vagy csak kitisztitja neki és úgy tömi be? Fáj?
2009. máj. 3. 21:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Sztem tejfog töméséhez nem adnak injekciót. és igenis be kell tömetni a tejfogakat is, mivel ha elhanyagoljátok, a szuvasodás leterjed a tejfog alatti maradandó fogak csíráira is, és azok eleve szuvasan fognak előbújni. az a marhaság meg pláne eszetekbe ne jusson, hogy kihuzassátok. főleg rágó tejfogaknál, ha idejekorán elvesztésre kerülnek, szabálytalanná válhat a fogsor. ez nem az én fejemből pattant ki, fogdoki mondta. vidd el a gyereket normális fogorvoshoz, lehetőleg gyerekfogászatra, ahol komolyan veszik a tejfogakat is!!
2009. máj. 3. 22:51
 12/14 anonim ***** válasza:
Ózonfogászat?
2009. máj. 4. 16:58
 13/14 anonim ***** válasza:

Választhat a gyerek,hogy kér injekciót,vagy nem.

Az injekció csak egyszer fáj.És ne dönts helyette.A szuvasodás tényleg átterjedhet a maradandó fogaira is,érdemes megcsináltatni.Kihúzni nem engedném,ha nem muszáj,mert felborul a fogsora.

2009. máj. 4. 19:40
 14/14 A kérdező kommentje:
Túlestünk a fogorvoson ma,nagyon ügyi volt!! Olyan büszke vagyok rá :)!!! Nem kapott injekciót,de nem fájt neki. Kifúrták,kitisztították,de nem tömték be. Folyt ki belőle a genny,de már nem fáj neki.Viszont nem tömték be. Azt mondta a doktor úr,hogy nem lehet. Nem tudom miért nem. Mindegy,a lényeg,hogy nem fáj neki!
2009. máj. 4. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!