Mennyire durva az, ha 17 évesen alsó és felső 6 fogamra is koronát kapok?
Nekem is volt műtetem, előrébb kellett hozni az állkapcsom. Nem mondom, hogy kellemes volt, de durvábban hangzik, mint amilyen valójában.
De te tudod, mindenesetre sok szerencsét, bármi mellett is döntessz!
Szia!
Én vagyok az a lány, aki szintén úgy döntött, hogy koronával oldja meg a "baját"....
Meggondoltam magam, nekem fogszabályzóm lesz 1-2 hónap múlva (majd írhatok neked, hogy milyen érzés meg stb.) és nagyon örülök, hogy így döntöttem!
Az én fogsorom nem annyira vészes mint a tiéd, és tényleg megértem, hogy szeretnél rövid időn belül nagyokat nevetni:), erre én is nagyon vágyom, de én 1 évig kell majd hordjam a fogszabit, és szerintem neked sem lenne több olyan 2-3 évnél, ami megéri, hidd el!!
Egész életeden át szép és (ami a legfontosabb!) egészséges fogad lesz, ami a tiéd.
Nővéremnek is koronája van a felső fogsorán és tudod milyen gyakran mondogassa nekem, hogy mennyire szeretné, ha neki olyan (szabálytalan, de saját) fogsora lehetne, mint nekem?!... Gondold meg jól, mert ez egy életre szóló döntés!
Persze ha jobbnak látod a koronát, az sem baj, csak azért ha van egy mód rá, hogy megmaradjanak a saját fogaid, szerintem élj vele! :)
Tudom, h egy életre szóló döntés. De nem akarom, h
1 visszaálljanak a fogaim
2 2-3 évig fogszabit hordani
3 szájsebészeti műtéten részt venni
4 a zománc a fogamon nagyon vékony
5 anyukámnak és apukámnak is elég korán 16 és 22 év
között lett koronája, mert nagyon rosszak a fogaik
6 szenvedni vele, hiszen minden húzásnál fájna 1 hétig
7 beleölni több száz ezer forintot és lehet, h semmi
eredmény nem lesz
Ja és most már felmerült az is,h csak a felső fogsoromra kapok 4 koronát, az alsót meg idősebb koromban csináljá meg.
Na mind1, ma megyek egy másik dokihoz. Majd leírom, h mit mondott
Azt mondta az orvos, h alsó felső 6 korona. De nem bánom. Ja és vett mintát, ami alapján csinálnak nekem egy modellt és megmútatják, h milyen lesz a fogam. Ha nem tetszik akkor nem kell megcsináltatni:)
Annyira örülök:)
Én is inkább a fogszabályzót javaslom. Nekem is van, egyáltalán nem durva. Nekem is mondott olyat, az egyik doki, hogy műtét kell, a másik meg fogívtágítót akart, a harmadik ki akarta húzni a fogam, a negyedik (aki mellett döntöttem) nem műt, nem húz, és nem tesz be atomerőműveket sem a számba. Szóval tessék elmenni kikérni több véleményt!
De még ha kütyüket is pakol be, vagy kihúzza a fogad, vagy megműt, még az is jobb megoldás, mint a korona.
Olyan nincs, hogy nem vállal felelősséget, igenis meg lehet oldani, hogy ne álljanak vissza. Méghozzá úgy, ahogy az egyik válaszoló említette: a kis fémívvel.
Most hiába írod azt, holyan nincs, h nem vállal fellelősséget. Megmondta, h nem.
de már mindegy. Eldöntöttem, h nem kell nekem fogszabi. Ja és én sem ennél az egyetlenegy orvosnál voltam(fogszabályzó). Hidd el nekem nem lesz nekem drót a fogamon. Nem azért mert ciki, hanem a fent már említett dolgok miatt.
Szia!
érdeklődnék, hogy azóta meglett a korona? Milyen lett?
Nekem azóta volt fogszabim, már le is vették és szép a fogsorom nagyon. :)
Én írtam ide, hogy szeretnék koronát de hála meggondoltam magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!