Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire durva az, ha 17...

Mennyire durva az, ha 17 évesen alsó és felső 6 fogamra is koronát kapok?

Figyelt kérdés
A fogszabályzó nem nyújtott volna semmi biztost, ráad. műtétek is kellettek volna ezért maradtunk ennél a változatnál.
2009. márc. 22. 13:54
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Ismét én vagyok, az utolsó.....:D

A tiéd miből fog készülni? Melyik anyag a legjobb? Azt szeretném, ha teljesen természetesnek hatna a fogam.....:) És (köszi neked!:D) már teljesen rászántam magam, nyáron megcsináltatom!! :)

2009. máj. 3. 12:59
 12/29 A kérdező kommentje:
Porcelánból, mert az a legtartósabb és a legszebb. mutatott pár képet a fogorvosom és egyátalán nem látszil, h műfogsora van vkinek.
2009. máj. 5. 08:20
 13/29 A kérdező kommentje:

Ilyenek a fogaim. Holnap megyek megbeszélésre. Szerintetek mit mond a fogorvos?

[link]

2009. aug. 26. 15:05
 14/29 A kérdező kommentje:
Ja és még azért nem lett megcsináltatva, mert az orvosom nem vállalt el...
2009. aug. 26. 15:05
 15/29 anonim ***** válasza:
sztem jól teszed h a koronát választod. és sztem megbánni sem fogod. énis ezt a módszert választanám, ha ilyenek lennének a fogaim.
2009. aug. 26. 15:32
 16/29 anonim ***** válasza:
hát én, ha választhatnék biztosan nem tetetnék műfogakat..de sajnos nincs választásom, mert nekem kitört a bal első. most még műanyag korona van rajta, mert eddig még nőtt, 18 éves vagyok, de ha ez legközelebb leesik, akkor jön a porcelán... és mindent megadnék, hogy igazi fogam lehessen újra, mégha ferde is lenne. :(
2009. aug. 26. 16:20
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pont ma 1 éve, hogy van fogszabályozóm, még tele van résekkel a fogsorom, még közel sem tökéletes az eredmény, ha összezárom a fogsorom, akkor nem érintkeznek hátul a rágófogaim, nagyon sokat szenvedek vele, szúr, fáj, aktiválások után alig tudok enni, de ennek ellenére - ha újrakezdhetném - én semmi pénzért nem választanám a koronákat.

Hogy érted azt, hogy a fogszabályozó nem nyújtott volna semmi biztosat? Ha betartod a doki utasításait, aztán rendesen hordod levétel után az éjszakai fogszabit, akkor megmarad szép sazbályosra a fogsorod.

És ami nagyon fontos! Attól, hogy a koronák miatt a "kirakatban" szép, szabályosnak fognak látszani a fogaid, attól még nem lesz jó a a harapásod. Látszik a képről, amit belinkeltél, hogy a harapásod sem jó. A fogszabályozás nem arról szól, hogy most szépen pakoljuk egymás mellé a fogakat. Ez csak "látszat". Az igazi célja egy korrekt harapás kialakítása, ezáltal a rágófunkció helyreállítása.

Jaj, örülj, hogy egészségesek a fogaid, ne akarj koronákat! Arról nem is beszélve, hogy nagyon kuszák a fogaid, ezért valószínűleg nem csak csiszolni, de gyökérkelezni is kell őket (mivel a csiszolással el fogja érni a doki a fogbelet). Vagyis megölöd a fogaidat.

2009. aug. 26. 18:21
 18/29 A kérdező kommentje:

Úgy értem, h a fogszabályzó fogorvos aláíratott velünk egy nyilatkozatot, miszerint nem vállal felelősséget a fogaimért és nem garantálja,h sikeres lesz a fogszabályzás. Valószínűleg visszaállna úgyanígy hiába az éjszakai fogszabi...

Légyszi még írjatok!!

2009. aug. 26. 18:25
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Akkor keressetek másik dokit... manapság nagyon sokféle technika létezik, nincs olyan eset, amit ne lehetne valamelyikkel megoldani. Esetleg csak akkor, ha kell valamilyen műtét hozzá, és azt nem vállalod. De az esetek többségében lehet helyettesíteni a műtétet valamilyen technikával.

Legvégső esetben pedig ha lekerül a fogszabi be lehet ragasztattni egy vékony kis drótot a frontfogak mögé, ezzel 100%-ig megakadályozva a fogok visszarendeződését.

2009. aug. 26. 18:39
 20/29 A kérdező kommentje:
Szájsebészeti műtét is lenne a dologban és még úgy sem garantált. Na ehhez mit szólsz?
2009. aug. 26. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!