Mi a fogvésés? Olyankor felvágják az ínyt? Nagyon vérzik? És kb meddig tart?
Mi az, hogy nem használnak vésőt meg kalapácsot?
Hát dehogynem! Iszonyatos az egész. A fém kattogását hallod mikor verik szét az állkapcsodat. Utána nem tudod kinyitni a szád csak egy pici résre, ahol épp befér a szívószál. Emelő?
Felejtsd el!
Kalapács, ember aki lefog az orvos meg üti-üti, megpihen, üti-üti, megpihen, plussz injekció mert nem bírod már, üti-üti, megpihen, min 15 max 1 óra.
Ha megdöglök se vésetek többet. Állatok.
Először egy ismerős beszélt a fogvésésről. Azt mondta, és ezt máig is elhiszem neki, hogy nem volt vészes, semmit sem érzett, sőt, kissé viccesnek találta a műveletet. Szerencsés ember.
1-2 évre rá én is átestem rajta, és azt kell mondjam, életem legrosszabb háromnegyedórája volt. Dupla adag érzéstelenítővel is azt hittem, megőrülök, úgy fájt. Alighanem ez az élmény az oka annak, hogy most is halogatom a dolgot, pedig van egy másik fogam, amire ez vár.
Mindkét esetben előzőleg gyökérkezelt fog tört darabokra pár évvel később, ezért sem vagyok híve a gyökérkezelésnek, mert a vége mindig ugyanaz.
A vésés után nekem lézerrel égette ki a sebet, és bár szörnyű fájdalmakra számítottam, szinte semmit sem éreztem. Volt nálam Cataflam a biztonság kedvéért, de nem volt rá szükség. Még annyira sem fájt, mint egy húzás után. És alig vérzett. Csak akkor fájt, mikor maga a vésés művelete tartott, és akkor is csak pillanatokra, mert amúgy az injekció letompította. De azokban a pillanatokban azt hittem, nem állok fel a székből többet.
Megmondom őszintén, azóta ha fogorvostól azt hallom, hogy nem fog fájni, nehezen hiszem el.
Szóval sajnos nem lehet megmondani előre, kinek milyen élmény a vésés, mert láttam ilyet is, olyat is. Nekem szörnyű volt, de ez nem jelenti azt, hogy másnak is ennyire fájna. Gondolom, fogtól is függ, nekem egy nagy örlőfogam maradványait vésték ki. És gondolom, orvostól is függ, meg talán az érzéstelenítést is lehet rosszul csinálni. Én azt hiszem, altatásban csináltatom meg a következőt, kerül amibe kerül, mert ezt még egyszer nem akarom átélni.
Közben megvolt a második vésésem is. (Lassan már egy éve, de csak most jutott eszembe megint, hogy írjak róla.)
Amennyire fájt az előző, annyira nem éreztem szinte semmit most. Elképesztő, mekkora különbségek vannak fog és fog, ill. fogorvos és fogorvos között.
Azt viszont mindenkinek ajánlom, ne legyen olyan hülye, mint én, és ne halogassa. A beteg fog gyulladást okozhat, az meg akár több fog elvesztését, ill. egyéb arcüregi problémákat. Nekem majdnem ráment még három másik fogam is arra, hogy ezt az egyet nem mertem kiszedetni. Szó szerint az utolsó pillanatban mentem el a fogorvoshoz. Már így is gyógyszert kellett szedni utána, mert elég kiterjedt volt a gyulladás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!