Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Normális, hogy 20 évesen még...

Normális, hogy 20 évesen még van tejfogam?

Figyelt kérdés
Az eddigi maradandó fogaim is nagyon nehezen jöttek ki, sokat a fogorvos húzott ki, mert ki sem akartak majdnem jönni. Fogszabályzóm is volt ez miatt. Most elöl a fogaim már maradando fogak, de hatul, mindenhol az utolsó kettő még tejfog, tehát még van 8 tejfogam és semmi bajuk. Rendszeresen járok fogorvoshoz, de nem mond az orvos soha semmit róluk. Mi lesz velük? Lehet, hogy nem is fognak maradandó fogaim nőni?
2011. jan. 12. 22:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Hát ha még ezek után 17 fogad van, akkor szólj CNN-nek vagy nem is tudom kinek. :D

Figyi, ha enélkül a fogad nélkül 17 van, akkor azzal együtt 18 volt. Ha még ahhoz hozzávesszük azt a kettőt, ami még most bújik, akkor az azt jelenti, hogy 20 fogad lenne felül. Normál esetben 16 van felül, de ez már csak bölcsességfoggal együtt, sok embernek csak 14 (akiknek nem nő ki).

Szóval azt jelenti, hogy jobbról-balról van/volt plusz 2-3 fogad. Nem akarlak megbántani, de ehhez akkor állkapocs kellene, mint egy nem is tudom milyen állatnak...

2011. jan. 13. 12:08
 12/23 anonim ***** válasza:

Nem. Két plusz van felül, mert a bölcsesség fog ebbe már benne van. Az, amit kihúzott, és a másik oldalon, amit ki fog. Az a kettő a felesleges. Ha még kihúzza a baloldalit, akkor lesz 16, mert a két kifelé bújó bölcsességfogat is beleszámolta. Van két farkasfogam is, amivel még régebben voltam orvosnál, hogy mit lehet vele kezdeni. Nem tudnak vele mit csinálni, mert nincs annyi hely, hogy beszorítsa a helyére, viszont, ha kihúzza, akkor nagy rés lesz.

Én nem értek hozzá, nekem fájt a fogam, elmentem, h nézze meg mit lehet vele kezdeni, meg nézze meg a többit, mert, ha van rossz megakarom csináltatni mindet. Ennyit mondott, amit először leírtam. Kihúzta a fogam, és azt mondta, jövőhéten hívjam fel időpontért, h kihúzza a másikat, és van két lyukas, azt betömi. De most fáj a helye, szóval fogom neki mondani, hogy először tömje be a másik kettőt, majd utána húzza ki, mert ez fááj. Mikor elmondta, beadta az injekciót, én leakartam lépni, de nem engedtek. Sokáig rángatta mielőtt kijött.

Akkor nem tudom. Én biztos vagyok benne, hogy ezt mondta, nem egyedül voltam, egy másik válaszhoz írtam is, h hárman mentünk, mert egyedül nem megyek. A másik emberkének is mondta, h mi van, látta, h együtt vagyunk, mondta neki, h nehogy hagyja, h hazamenjek. :) Alig tudta kihúzni a fogam,mert érdekesen elvolt görbülve a gyökere, mutatta is. Mire kihúzta, a könnyem is folyt, bár fájni nem fájt csak éreztem, hogy rángatja. Utána röntgenezte, azt, amelyik mögötte nő. Azt mondta kicsit ferdén nőtt, ferde a korona, de helyre áll.

Mindegy, eddig is féltem a fogorvostól, most már még jobban. Lehet, h a jó fogamat akarja kihúzni? Elnézhetett valamit? Az egyik ismerős akivel voltam, az ma megy vissza, mert a szájsebészetre küldte, mert ahogy húzta a fogát, az elkezdett összeroppanni. Utólag kiderült, h nem is a fájós fogat húzta, és most kettő fáj neki. Jobb oldalon az utolsó, és az az előtti.

Jézusom. Ezek után biztos nem megyek vissza. Akkor azt mondod, tényleg nem lehetett az tejfog? Amit kihúzott? Mert mikor nekem elmondta, utána azt mondta a múltkor hasonló volt egy 28 éves hölggyel is. Keresek egy másik orvost, most megijedtem.

2011. jan. 13. 12:34
 13/23 anonim ***** válasza:

Hát, figyi, létezik olyan, hogy számfeletti fog, de ez tejfogaknál azért ritkább, mint maradóknál.

És leírtam, hogy miért nem lehetséges, hogy (ezek szerint a 8-as fogad helyén, nem is a 7-es helyén?) tejfog legyen az a fogad, amit kihúzott. Lehetséges, hogy valóban volt 1-1 számfeletti fogad, de ez meglehetősen ritka, az meg, hogy pont "párban" legyenek az tényleg tankönyvbe illő. Ha ehhez még hozzájönne, hogy tej-számfeletti fogad volt a 8-asok helyén, ez körülbelül annyira lehetséges, minthogy az utcán lévő hajléktalan ember holnap a Holdra utazik.

2011. jan. 13. 13:03
 14/23 anonim ***** válasza:
Na, nem baj. Ma visszamegy az ismerősöm, megyek én is, és megkérem, hogy nézze meg, és mondja el pontosan, h mi van. Ha nem fogad, akkor jövőhéten, ahogy megbeszéltük. Most már tényleg ki vagyok borulva, hogy mit csinált velem.
2011. jan. 13. 13:09
 15/23 anonim ***** válasza:

Nem tudod elkérni a röntgenképet? Ugye panorámaröntgent csinált, nem csak helyi felvételt?

Egyébként ha van 16 fogad, ne aggódj, sokan fogszabályozás után 12-12 foggal is vígan elélnek. :)

2011. jan. 13. 13:12
 16/23 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen röntgen. :D Bedugott valami vackot a számba, elment távolabb, én még a szemem is becsuktam, kb fél perc után szólt, h kész. Délután megyek, hátha fogad. Ha valamit elrontott,és kihúzta a jó fogam, biztos kiborulok, és kiosztom. Ha kérem ideadja a röntgen eredményt? Azt nem neki kell megtartani?
2011. jan. 13. 13:59
 17/23 anonim ***** válasza:

Elvileg oda kell adnia.

Kíváncsi vagyok most már nagyon, hogy milyen fogad volt az. :)

De nyugi, ha a 8. volt a sorban, nem lehet létfontosságú. Legyen akár rendes fogad vagy számfeletti. Attól, mert hülyeséget beszélt, bízzunk benne, hogy nem csinált hülyeséget is.

2011. jan. 13. 14:17
 18/23 anonim ***** válasza:
21 vagyok és még van egy tejfogam, két jó fog meg a csontban. Fogszabályozással le akarom hozatni, mivel majdnem vízszintesen állnak.
2011. jan. 13. 14:37
 19/23 anonim ***** válasza:
Azt mondta most, hogy jövőhéten hívjam időpontért. Most hagyjam gyógyulni a helyét. Kérdeztem a röntgent, azt mondta mindenkié nála van, nem adják oda, csak ha valahova vinni kell, ezért is van nála. Azt mondta míg friss a seb, nem akarja bolygatni, feszegetni. :S
2011. jan. 13. 15:05
 20/23 anonim ***** válasza:
Most az jutott eszembe, hogy a tejfogaknak nincs nagy gyökerük, azok könnyen kijönnek. Ezt meg alig bírta kihúzni, mutatta milyen nagy gyökere van, és még "C" alakban el volt fordulva.
2011. jan. 13. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!