Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 17 évesen lehet még tejfogam?

17 évesen lehet még tejfogam?

Figyelt kérdés
Reggeli közben félig kijött a fogam, a rágás közben, ez tejfog lehet vagy már csont fog és ilyen könnyenkiesett?
2008. jún. 12. 06:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet! Ritka, de lehet. Ha nem fáj, ne aggódj! Nekem 15 évesen húzták ki kényszerből az utolsó sziklaszilárdan álló tejfogamat. Ki tudja meddig maradt volna még ott ha nem húzzák ki. Ne aggódj :)
2008. jún. 12. 07:39
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet tejfogad. Én 25 vagyok, s nekem van 2. (Röntgen is kimutatta, hogy nem vasfog, nincs gyökere). Ismerek olyat, akinek 40évesen van még egy tejfoga:)
2008. jún. 12. 12:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges. Én is 17 vagyok, nekem még 4 tejfogam van, és hátul a kis örlőfogaim most kezdtek csak el nőni... Fogorvos is nézte, azt mondta, ilyet még nem látott. Abszolút nem is mozognak, semmi jelét nem adják, hogy ki akarnak esni, pedig tejfogak.
2008. jún. 12. 14:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg lehetséges. Én 18 leszek nekem is hatul majdnem összes örlöfogam meg tejfog, és ki sem akarnak jönni. Nekem majdnem egyik tejfogam sem akart kiesni, fogorvos húzkalta ki öket.
2008. jún. 12. 20:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Namár most,az utolsó hozzászólóhoz csak annyit mondanék,nem tudom mennyit ért a fogakhoz de valamit nagyon kever.Az embernek összesen 20tejfoga van!10felül és 10alul.Maradó fogunk ugye bár ha kinő a bölcsesség fog 32 ha nem 28,ez azt jelenti ha a tejfogról beszélünk akkor 5östől ötösig nő tejfog amit kisörlőnek hívunk.Az első középső az egyesek és innen számoljuk.Tehát,nincs tejog örlőkben!!!!Hátul!!!Lehet ő erre nem is emlékszik mikor nött ki de az maradó fog és azért ne is essen ki.Amúgy az én párom 30éves neki pl.van egy tejfoga de azért m,ert ki kellett műteni a maradó fogát,mert vízszintesen nőtt az állkapcsában.Olyan esetben lehet még tejfog ha valakinek genetikailag nincs maradó fog a tejfog alatt,ezért nem esik ki,mert nincs ami kinyomja.Amúgy a tejfognak tényleg nincs gyökere jobban mondva még pici korban felszívódik.tart amíg tart.MAradó fog nem eshet elvileg ki ilyen könnyen ha csak nincs annyira elrohadva a gyökere,hogy eltörik,de valószínű azt éreznéd esetleg fájna-kivéve ha gyökérkezelt,de gondolom ez a te esetedben nem így van.Egy fogtechnikus..
2008. jún. 16. 23:25
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tejfog volt, már kiesett és nő helyette a maradandó fog:)
2008. jún. 17. 13:15
 7/10 anonim ***** válasza:
én 16 és fél vagyok és még van 8 tejfogam:D
2008. júl. 8. 21:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Az az igazsag hogy most a 21 ik szazadban nagyon odafigyelunk a fogainkra mert ertekesek, es regebb a tejfogak hamarabb romlottak ezert hamarabb is kiestek most a tejfogr is nagyon vigyazunk ezert sokkal eksobre esnek ki!
2009. szept. 18. 08:44
 9/10 anonim válasza:

Nekem az egyik metsző fogam tejfog. A drága csontfogam lusta volt kinyomni inkább kinőtt hátul az 5ös mellett amit szépen kinyomott a helyéről az ki is lyukadt. 5ös fogamat most majd kihúzzák a hátra kinőtt fogamra meg tesznek 5ös koronát. A fogdoki azt mondta h ilyet még nem látott csak nézte a szám :D ja és hozzátette h vigyázzak a tejfogamra.A tejfogam hálisten még teljesen egészséges remélem velem marad még nagyon sokáig :))

18 L

2010. febr. 11. 18:54
 10/10 anonim válasza:
Én 15 éves vagyok, és nekem is van még 2-3 tejfogam, az egyik 2 napja kezdett el mozogni.
2015. szept. 20. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!