Normális hogy 14 éves koromra összesen 4db csontfogam van, a többi meg tej?
Szia!
Én most 19 éves vagyok.Két tejfogam volt( a két szemfogam) még 17 éves koromban.Volt röntgen,2 csontfogam nem tudott kinőni a tejfogaktól,és a szájpadlásomba nőttek.
Két lehetőségem volt:
1.Kiműttetem a szájpadlásomból a csontfogakat,ugyanis ha nem műtik ki,"felszívja" a kinőtt fogak gyökereit.Tehát maradt volna a két tejfog,már amíg nem esik ki...
2.A tejfogakat kihúzzák,és egy műtét során feltárják a szájpadlásomat,a szájpadlásomban lévő csontfogakhoz valamilyen műszert erősítenek,és fogszabályzás segítségével lehozzák a csontfogakat a szájpadlásomból,ami akár két évbe is kerülhet.
A másodikat választottam,főleg szülői hatásra.Persze hosszú távon kifizetődő lesz,hogy nem kell 2 műfogat vennem.De nem vagyok oda azért,hogy 19 évesen még mindig fogszabályzóval járok,és a csontfogak még mindig nincsenek a helyükön.(Már kinőttek,az egyik majdnem a helyén van,a másik viszont még mindig az elülső fogaim mögött.) :(
Tehát amit ajánlani tudok,mindenképp menj el röntgenre és most legyen fogszabályzód(ha kell),ne később.Ugyanis egyetemistaként már fizetni kell minden egyes alkalomért,ha menned kell(3000 ft-ot).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!