Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogyan vegyem rá magamat a...

Hogyan vegyem rá magamat a szájsebészetre ??

Figyelt kérdés

A mai nappal 4 ínyig letört fogam van sajnos!!

Nem fájnak mivel majdnem az összes fogam gyökérkezelt !

43 éves vagyok tudom fel kellene már nőljek!

De rettegek a fogászattól !

Elvagyok így fájdalmam nincs kezelem a fogaimat szájöblítőt is használok!!

A bal oldalon konkrétan évek óta nem is eszek!!

Hosszú távon lehet ebből komolyabb egészségügyi problémám?

tegnapelőtt 19:47
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%

Igen, lehet belőle komoly problémád.

Előbb-utóbb túl kell esned rajta, ne várd meg míg megbetegítenek.

Ne félj, halott a gyökerük, meg sem fogod érezni mikor kiemelik őket. (Tapasztalat.)

tegnapelőtt 19:58
 2/17 anonim ***** válasza:
80%
Bele is halhatsz ha elfertőződik. Azonnal a véráramba és az agyba jut a fertőzés.
tegnapelőtt 20:12
 3/17 A kérdező kommentje:

Micsoda ?

Egy félve tört fog?

Be van gyógyulva nem is vérzik!!

Évek óta van így

tegnapelőtt 20:19
 4/17 anonim ***** válasza:
63%
Hát gratulálok ha ennyi eszed van, nagyon veszélyes játékot játszol.
tegnapelőtt 20:22
 5/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, nekem arcüreg-megnyílás miatt kellett a szájsebészetre mennem -pontosabban: a foghúzás után áttettek egy másik székbe és azonnal varrták -, az injekciókat leszámítva semmit nem éreztem.

Amikor ment ki az érzéstelenítő, akkor vettem be egy fájdalomcsillapítót, este már csak a "békés alvás kedvéért"

Aztán pár napig már csak a kék-zöld és dagadt arcomat kellett elviselni, de az is elmúlt.

tegnapelőtt 20:23
 6/17 A kérdező kommentje:
Amúgy meg azért nem akarom kihuzatni mivel ott akkor a fog tartja a fogsoromat h kiszedik akkor úgy összezuhan a többi kint a ló……sz
tegnapelőtt 20:24
 7/17 A kérdező kommentje:
Köszi 5 pont ez hiányzott nekem!🥹🥹😁😁
tegnapelőtt 20:25
 8/17 anonim ***** válasza:
59%

Szóval nagyon meg akarsz halni! Ha a fog törése miatt a baktériumok elérik a fogbélkamrát, fertőzés alakulhat ki. Ha a fertőzés továbbterjed, az arcüregben, az állkapocsban vagy akár a véráramban (szepszis) is problémát okozhat.

Letört foggal azonnal fogorvoshoz kell menni, el se tudom képzelni hogy valakinek annyi esze legyen hogy fél évig várjon. Pláne hogy 4 is van. Oroszrulettezel hogy melyik nap éri el a fertőzés a fogbélkamrát.

tegnapelőtt 20:30
 9/17 anonim ***** válasza:
40%
(persze ha nem az agyadra, csak az állkapcsodra terjed át a tályog, még megmenthető az életed az állkapcsod amputálásával)
tegnapelőtt 20:32
 10/17 anonim ***** válasza:
#8, pont egy ilyen esetet mesélt a minap a fogorvos. Nem ürült ki a genny, és a delikvens az intenzívre került.
tegnapelőtt 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!