Hogyan vegyem rá magamat a szájsebészetre ??
A mai nappal 4 ínyig letört fogam van sajnos!!
Nem fájnak mivel majdnem az összes fogam gyökérkezelt !
43 éves vagyok tudom fel kellene már nőljek!
De rettegek a fogászattól !
Elvagyok így fájdalmam nincs kezelem a fogaimat szájöblítőt is használok!!
A bal oldalon konkrétan évek óta nem is eszek!!
Hosszú távon lehet ebből komolyabb egészségügyi problémám?
Igen, lehet belőle komoly problémád.
Előbb-utóbb túl kell esned rajta, ne várd meg míg megbetegítenek.
Ne félj, halott a gyökerük, meg sem fogod érezni mikor kiemelik őket. (Tapasztalat.)
Micsoda ?
Egy félve tört fog?
Be van gyógyulva nem is vérzik!!
Évek óta van így
Kérdező, nekem arcüreg-megnyílás miatt kellett a szájsebészetre mennem -pontosabban: a foghúzás után áttettek egy másik székbe és azonnal varrták -, az injekciókat leszámítva semmit nem éreztem.
Amikor ment ki az érzéstelenítő, akkor vettem be egy fájdalomcsillapítót, este már csak a "békés alvás kedvéért"
Aztán pár napig már csak a kék-zöld és dagadt arcomat kellett elviselni, de az is elmúlt.
Szóval nagyon meg akarsz halni! Ha a fog törése miatt a baktériumok elérik a fogbélkamrát, fertőzés alakulhat ki. Ha a fertőzés továbbterjed, az arcüregben, az állkapocsban vagy akár a véráramban (szepszis) is problémát okozhat.
Letört foggal azonnal fogorvoshoz kell menni, el se tudom képzelni hogy valakinek annyi esze legyen hogy fél évig várjon. Pláne hogy 4 is van. Oroszrulettezel hogy melyik nap éri el a fertőzés a fogbélkamrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!