Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bedagt az arcom ma reggelre...

Bedagt az arcom ma reggelre rossz fog miatt el mentem magánfogászatra mert a saját orvosom nem rendelt irtak augmentint semmi mást nem csináltak ez mikorra hat ? Addig még nem hat tovább dagahatok?

Figyelt kérdés
Tudom hogy 3 4 nap mire teljesen hat de reggel még picit volt duzzadt mentem az orvoshoz fel irta a gyógyszert mire haza értem még duzatabb lett alsó fogsoron hátul van a baj eléggé félek hogy holnapra még jobban be dagad vagy már az antibiotikum nem hagyja tovább duzzadni?

jan. 24. 16:00
 1/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
De még holnap is duzzadhat nagyobbra, sőt holnap estére is lehet rosszabb a helyzet, de kb. 3 nap múlva elkezd majd szépen lelohadni és a feszülés is megszűnik folyamatosan.
jan. 24. 16:05
 2/8 A kérdező kommentje:
Kedves első válaszoló köszönöm szépen a válaszod ennek nem örülök nagyon félek ha tovább dagadhat még így 2 3 napig és lefelé ..a torokra vállra stb ebből életveszélyes állapot is lehet legnagyobb félelmem ez ☹️
jan. 24. 16:31
 3/8 anonim ***** válasza:
A rossz fog nem életbiztosítás. Mielőbb hozasd helyre őket, ha túléled ezt a kalamajkát.
jan. 24. 18:12
 4/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nyugi annyira nem fog bedagadni, a tályog nem jut el onnan máshová. Láttad volna tavaly az én arcomat az állkapocs műtét után.
jan. 24. 18:14
 5/8 A kérdező kommentje:
Neten olvastam hogy alsó állkapocsról lágyszövetekből gyorsan elkezdhet lefelé menni a fertőzés meg sok helyen olvastam hogy van akunek fel vágják picit az ínyét hogy ürüljön a genny nekem.semmitse csináltak nagyon nagy mértékben duzzadt reggel óta belese merek gondolni reggelre milyen lessz még😪
jan. 24. 18:35
 6/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Persze, ha nem kezelik, akkor talán, de nálad ilyen veszély nincs, voltál orvosnál, kaptál gyógyszert.
jan. 25. 07:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Pontosan azért nem kellene mindenfélét olvasni, mert úgy sem fogod tudni értelmezni, csak félreértésekre ad okot és pánikot kelt. Vágni akkor szoktak, ha a genny beolvadt egy tályogba és van mire rávágni. Amikor arcdagadás is van, akkor JELLEMZŐEN ilyen nincsen, ott vagy eleve az ödéma adja a duzzanatot, tehát bármire is vagdosunk rá, nem fog semmi sem ürülni, vagy a be nem olvadt genny, amire megint csak hiába vág rá az ember, ha a nagy része szétfolyva van. Amennyiben a diagnózison csonthártyagyulladás (periostitis), akkor sokat segíthet a párakötés (na, például erről nem értem, hogy miért nem olvastál), amitől beolvadhat a genny. Amennyiben ez a diagnózisod. Ha ilyen diagnózisod nincs, akkor ne csinálj semmit a gyógyszerszedésen kívül. Az arcduzzanat még 1 hétig is megmaradhat, de mint írtam, az általában csak ödéma, nem egyből genny, ami megindul a szövetek között (ez egyébként egy nagyon ritka állapot, habár jut minden évre 1 ember, akinek sikerül ebbe valóban belehalni, azért az esetek nagy része idáig már nem jut el). Azt értem, hogy ez most aggaszt téged, azt viszont kevésbé, hogy miért kellett idáig eljuttatni magad. Aki ilyen állapotba kerül, annak laikus szemmel is látványosan több rossz foga van. Most kaptál kis ízelítőt, hogy ez a viselkedés hová juttat. Ízelítőt. Mert meg lehet nézni, hogy akár itt, akár egy fogászattal kapcsolatos fb csoportban milyen hisztériák vannak, amikor december 24-ére jut valaki el idáig és akkor rácsodálkozik a való életre, hogy szentestén nincs minden tanyán 0-24-ig tartó fogászati ügyelet, lehet 100 kilométereket is utazni, hogy aztán ott is üljön az ember a tömegben, ahol nyilván az ellátó személyzet sem röpköd az örömtől, amikor ahelyett, hogy a családjával karácsonyozna, szétrohadt fogakat kell hisztis emberek fejéből kirángatni. Van ennél sokkal rosszabb, mint ami most neked van, nem kéne megvárni. Tessék eljárni fogorvoshoz és rendbehozatni a fogaidat. A te érdeked, nem az enyém.
jan. 25. 07:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló nagyon köszönöm az írásod igazad van! Noss én voltam előtte már ezzel az alsó 6 tos foggal körzetis orvosnál akkor még nem fájt de le tört egy darab a sarkából nem tömte be azt mondta huzni kell ezt nem szerettem volna elkezdtem magán rendelőket keresni hátha még lehet gyökérkezelni de közbe így jártam nem volt vele nagy fájdalmam előtte rágásra picit fájt akkor már feltem h baj lessz masnapra fel dagadtam
jan. 26. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!