Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Rossz állapotú fogak esetén,...

Rossz állapotú fogak esetén, fiatalon, milyen megoldást javasolnátok?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, kamaszkoromban elhanyagoltam a szájápolást, így mostanra kb. majdnem mindegyik fogam szuvas. Járok fogorvoshoz rendszeresen, viszont hiába van tömve a fogam, ha egyszerűen csúnya, sárgás, ráadásul csálék. Három megoldáson gondolkoztam:

- All-on-4. Ez fogsoronként 1.7 millió, viszont erről olvastam nagyon horrorisztikus történeteket is, ellenben a végeredmény nagyon látványos és őszinte leszek, ez tetszik a legjobban. Viszont mindegyik fogam megvan még, így valószínűleg fogorvos nem menne bele abba, hogy kihúzza mind a 32 fogamat.

- Fogkorona. Ezen belül is a cirkóniumosban gondolkozom, ami foganként 80-90 ezer forint, viszont nem kell hozzá az állcsontomba fúrni, ráadásul a foggyökér is megmarad.

Mit javasolnátok? Jelenleg járok egy fogorvoshoz, de eléggé ramaty munkát végez, így mindenképpen át akarok menni egy másikhoz. Mivel kezdjek ennél a másik fogorvosnál?

Nagyjából mennyibe kerülne, ha az alsó-felső fogsoromban az elülső 6-7 fogamra rakatnék cirkónium koronát, plusz gyökérkezelés és tömés?

tegnap 21:48
 1/5 A kérdező kommentje:
Bocsánat, három megoldás helyett csak kettőn, de ha van valakinek költséghatékonyabb megoldása (ami nem kivehető fogpótlás) akkor hallgatom nyugodtan.
tegnap 21:49
 2/5 anonim ***** válasza:
Fogfehérítés és fogszabályzás nem jön szóba? Porcelánhéj?
tegnap 21:58
 3/5 A kérdező kommentje:
Kb. teljesen le van a fogzománcom épülve, így a fogfehérítést kizárnám. Fogszabályzót meg amíg ilyen ramaty állapotú egy csomó fogam, nem tartom értelmes dolognak.
tegnap 22:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Jobb lenne a gyökérkezelést, és a koronákat mellőzni ilyen fiatalon. Fogfehérítést, fogszabályozást kéne inkább csináltatni.
tegnap 22:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Szuvasodàsra és a zománcra heti 1x Elmex gél. Gyógyszertárban lehet venni
tegnap 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!