Az a problémám, hogy nekem nem nőtt ki az egyik kismetszőfogam ( anyukámtól örököltem, neki egyik se nőtt ki), és hogy ezzel lehet valamit kezdeni? 14 éves vagyok.
Jaj, első válaszoló, nem akarlak megbántani, de nem sokat érthetsz hozzá.
Kérdés, hogy záródott-e a fogsorod a foghiány következtében? Gondolom igen.
Lényegében kettő megoldás van. Fogszabályozóval rést nyitnak és implantátumot kapsz, a másik lehetőség, hogy a a szemfogadat "átalakítják" kismetszővé, az első kisőrlődet pedig szemfoggá.
Laikus szemmel egyik megoldással sem vehető észre, hogy valójában hiányzik a kismetsződ, feltéve ha rendes, igényes fogorvos csinálja.
Miután elég hely van a fogbeültetésére, fúrnak az állcsontodba egy lyukat, majd "belecsavarják" az implantátumot. Utána kb. 3 hónap csontosodási időszak van, amikor az implantátumra ránő a csontszövet, ezzel stabilizálják azt. Utána erre kapsz egy koronát.
Az átalakításnál pedig vagy koronákat kapsz, vagy megoldják héjakkal, esetleg simán tömőanyaggal.
Viszont míg az első variáció kb 300.000 Ft-ban van (feltéve, ha SZTK-ban csináltatod a fogszabályozót, ha magánban, akkor 600.000-től a csillagos ég), addig
a másik lényegesen olcsóbb, koronákkal, héjakkal megoldható 100.000 Ft alatt, míg töméssel akár 30.000 Ft alatt is megúszható.
Szerintem menj egy el dokihoz, kérdezd meg ő mit javasol. Ha megoldható átalakítással, akkor ne szenvedj a fogszabályozással, mellesleg csomó pénzt megspóroltok.
Viszont az is lehet, hogy az első variációt ajánlják neked, pl. ha van valami harapási rendellenességed, ami amúgy is fogszabályozót igényelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!