Érdekes kérdés, de ha a szemeimet az apámtól örököltem, az orromat az anyukámtól, akkor ez ugyanígy van mondjuk a belső szervekkel is, hogy például a májamat az apámtól örököltem de a gyenge szívemet az anyámtól stb?
Figyelt kérdés
2011. jan. 29. 20:44
1/3 anonim válasza:
Igen. Ezért szokás felvenni a háziorvosnál a családi anamnézist (volt-e cukorbeteg, szívbeteg a családban, volt-e már agyvérzés, magas vérnyomás, daganat stb)
2/3 anonim válasza:
Ez, hogy ezt anyámtól azt apámtól örököltem, egy butaság. Semmi kedvem nincsen most mélyreható genetikai fejtegetésbe bonyolódni, ha van kedved nyiss ki egy gimnáziumi 12-es biológia könyvet, ott részletesen lehet olvasni az öröklődésről és a genetikáról. Továbbá érdemes a neten a Mendeli genetikára rákeresni.
3/3 anonim válasza:
Igen, de a határ nem szervenként van, hanem abszolút esetlegesen lett kikeverve minden szerved minden részlete külön-külön. Ezen kívül örökölhetsz távoli ősödtől is olyat, ami benne volt a szülődben, csak nem látszott.
És nagyon kevés részletet örköltél csak az egyik szülődtől (ilyen "egyszülős" pl. a szőrös fül, a férfi nemi jellegek vagy a vérzékenység). A lány a mellét pl. az apai nagymamától is örökölheti.
Ugyanez vonatkozik a jellemedre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!