Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mélyharapás miatt műtétet,...

MNorbi99 kérdése:

Mélyharapás miatt műtétet, vagy foghúzást javasoltak, menjek bele?

Figyelt kérdés

Súlyos mélyharapásom van (kb 1centit, vagy kicsit mégtöbbet van kintebb a felső fogam), megvolt az első konzultáció.

Bele kellett harapjak valami rózsaszín gipszbe, ahol le vették a fogamról a mintát.

Az a helyzet, hogy az alsó állkapcsom beljebb van, erre azt mondta az orvos, hogy 2 lehetőség van.Az egyik, hogy megműtetem, amit nem szeretnék semmiképpen sem... A másik a fogszabályozás, lehet hogy fogat is kell húzni. Na ettől is félek egy kicsit, ha kihúzzák a fogam, akkor fél évig vagy annál is tovább egy üres hézag lesz, amíg hátra nem megy a fogam? Vagy van valami megoldás, hogy ne legyen egy akkora lyuk ?

dec. 20. 17:01
 1/7 anonim ***** válasza:
26%
Szobafestő vagyok, nem tudom. De miért nem egy fogászatis oldalon kérdezed?
dec. 20. 17:05
 2/7 A kérdező kommentje:

Szerintem egyértelmű, hogy nem csak én vagyok ebben a cipőben...

Azokat kérdezem, hogy akik ugyanígy jártak, milyen kezelést kaptak? Hogy oldották meg.

Ez meg egy olyan oldal, ahol egymásnak segítünk.

dec. 20. 17:08
 3/7 anonim ***** válasza:
De miért nem bízol a dokiban, és miért bízol meg egy vadidegen emberben, a neten?
dec. 20. 17:13
 4/7 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem mondtam, hogy nem bízom benne. Csupán elfelejtettem megkérdezni, hogy mi lesz a hézaggal, ha kihúzza a fogamat. És mivel biztos van rá megoldás, a sorstársaimat szeretném megkérdezni, hogy ők hogy oldották meg.
dec. 20. 17:18
 5/7 anonim ***** válasza:
57%

Az a baj, hogy súlyos mélyharapást valóban műtéttel korrigálnak.

Esetleg ha még fiatal vagy, létezik olyan, hogy rögzített harapásemelő, ez fájdalommentes, és az a lényege, hogy távol tartja a hátsó fogakat egymástól, amik ennek következtében kijjebb nőnek (megnőnek, kiemelkednek) és ezáltal szintbe kerülnek a metszőkkel - mondjuk ezt nem tudom, mennyi idő. Esetleg erre lenne még érdemes rákérdezned, vagy akár másik dokinál is kérhetsz másodvéleményt.

Amúgy hány éves vagy tényleg, miért nem csinálták meg korábban? És ennyire zavaró, hogy most mindenképpen meg kell csináltatnod?

dec. 20. 23:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem is mélyharapásom van, emellett még előreharapásom is. Extrém eset, de fogszabis doki azt mondta, ha em tudja olyan ütemben mozgatni a fogakat, akkor húzni kell, ha tudja akkor nem. Viszont esztétikailag nem tudom melyik lenne a jobb. Ha viszont nem működik úgy se akkor műteni kell, de az csak Pesten.

Na most a műtét rosszabb, se enni se semmit nem tudsz csinálni normálisan hónapokig. Ellenben a fogszabi kezdetben rossz, és húzások után. Ha viszont oda jutsz akkor mindenképpen húzasd ki a fogaid inkább. Nem, nem lesz ott lyuk, mert azért lesz fogszabid, hogy arra az "üres" részre bemozgassák a fogakat. Mert különben sokáig tartana a kezelés és így egyszerűbb is véghez vinni a ceremóniát.

Ha küldesz képet oldalprofilról és szemből akkor megmondom melyikünk helyzete agasztóbb és úgy könnyebben tudsz majd dönteni, hogy kell-e majd vagy sem.

Ha benne vagy még a 18 évben, akkor viszont nem kell műtét, elég a fogszabi.

dec. 23. 14:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem is szinte 1 cm-s mélyharapásom van, én az ajkaimat is csak akkor tudom összezárni ha folyamatosan erőltetem.

Már volt előtte 4 évig fogszabályzóm, akkor nem húztak ki fogat, de sajnos nem is sikerült megoldaniuk a problémát.

Azóta voltam sebésznél és másik fogszabályzós orvosnál is. Nekem is kb ezt a két opciót mondták, de az is lehet, hogy a mintavétel után kiderül, hogy a foghúzásos mód nem jelent megoldást.

Azt megkérdezhetem esetleg hol voltál? Én egyetemi klinikán, mondták, ha lehet megpróbálják elkerülni a műtétet, szóval tényleg csak olyan estet műtenek, amit komoly kompromisszumok nélkül nem lehet helyrehozni.

dec. 23. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!