Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha nem műttetem ki a bölcsessé...

Ha nem műttetem ki a bölcsességfogamat, semmi helye sincs, mit történik?

Figyelt kérdés

Kezdi összetolni elöl a fogaimat, már látszik is.

Az elmúlt években, mivel vidéki vagyok, a falusinak, a fogszabályzósnak, a magánklinikán is mondtam, egyik sem volt hajlandó kiműteni, vagy beutalót adni.

Felül kinőtt kettő nagy nehezen, összetolások árán, alul egy, mert ott ki van húzva a hatos.

De ennek egy milliméter helye sincs és kezdi összetolni az első fogaimat....

dec. 10. 18:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szájsebészettel is foglalkozó helyet kell keresni.
dec. 10. 19:10
 2/10 anonim ***** válasza:
53%
Rohadtul fog fájni..... Ki kell vésetned mihamarabb. Nálam a felsőkkel volt gond. Volt helye, de nem elég. Bizony megrepesztette a teljesen egészséges előttük levő rágófogaimat. Ráadásul lyukasan nőttek ki így a bölcsességfogaim is ínyig törtek, és utána a megrepesztett rágófogaim is letörtek😭😭😭😭😭
dec. 10. 19:12
 3/10 A kérdező kommentje:

Ott is voltam, direkt azért mentem oda. Nem voltak hajlandóak.

A többi nekem is lyukasan nőtt ki, mondjuk nekem a 6-osok és 7-esek is, szóval az nem újdonság...

dec. 10. 19:15
 4/10 anonim ***** válasza:

Először is válts házi fogdokit.

Az újtól kérj beutalót a szájsebészetre.

Így működik a rendszer. Csak úgy akárkit nem fogadnak szájsebészeten beutaló nélkül.

dec. 12. 16:24
 5/10 A kérdező kommentje:
Szerinted vidéken annyi a lehetőség, vagy csak ő van? Városon meg azt mondta a magán, hogy "nem látom, mit akar kiszedetni"
dec. 12. 16:29
 6/10 anonim ***** válasza:

Menj el a saját érdekedben egy rendes helyre, és időpont foglaláskor pontosan mondd el, hogy mi a panaszod és mit szeretnél.

A szájsebész nem "sima", megtartó kezelésekre specializálódott fogorvos, ez két külön dolog.

dec. 14. 23:27
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha Budapest elérhető számodra akkor nem akarok reklámot csinálni de a Kivovics rendelőjáben kihúzzák neked komplikáció nélkül. Én 28e fizettem. A fiatalabb orvoshoz menj ő a jobb.

És nem kell megijedni nem repednek el az előtte lévő fogaid, egyáltalan nem fáj a húzás hiszen adnak érzéstelenítőt. Jó orvoshoz kell menni. Nekem kettőt húztak már ebben a rendelőben.

dec. 18. 11:53
 8/10 A kérdező kommentje:
Húzás vagy műtét? Sajnos Pest 300 km
dec. 18. 11:55
 9/10 anonim ***** válasza:

Ebben a rendelőben vállalnak bölcsességfog eltávolítást olyat is ami még nem nőtt ki hívhatod műtétnek vagy húzásnak a végeredmény ugyan az.

Nekem ki volt nőve. 5 perc alatt kihúzták.

dec. 18. 11:58
 10/10 anonim ***** válasza:
50%

Igen, ki kell műtetni, több okból is, pl. nem lehet megfelelöen tisztítani, elromlik, nyomja a többit, begyulladhat, stb. Ne akkor kelljen rohanni, amikor már nagyon nagy a baj.

Szerintem is keress másik szájsebészt, ha lehet, dentoalveolárist. Nekem is volt torlódás, helyhiány, szuvasodás. Az egyik, ami nem fért ki, mondtam a dokinak, hogy érzem, hogy nyom, feszít, fáj, és ott helyben egyböl kiszedte.

Még ha messzebb is van Budapest, vagy egy másik nagyobb város, érdemes utaznod (kora reggel mész, utána utazol is vissza, simán megugorható)- és mindenképpen rá kell kérdezni, vagy mondani kell a telefonos egyeztetésnél, hogy történjen is beavatkozás, úgy adjanak idöpontot. Biztosan találsz olyan helyet.

Ne hagyd ennyiben a dolgot!

jan. 10. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!