Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Normális, hogy 27 évesen egy...

Normális, hogy 27 évesen egy bölcsességfogam se nőtt ki?

Figyelt kérdés
Még van rá esély, hogy kinő?
nov. 3. 17:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én 24 vagyok de nekem sem nőtt ki egyik sem.
nov. 3. 17:30
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 44 évesen egyik sem nőtt ki.

Voltam már fogorvosnál röntgenen. Azt mondta, ha nem okoznak problémát, nincs velük teendő.

nov. 3. 17:35
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki, nekem 19 éves koromtól próbált kinőni, 30 évesen kihúzták mind a négyet, mert oldalra nőtt és nyomta össze a fogsoromat. Sok ilyen eset van.
nov. 3. 17:36
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki. Nekem egyet már kihúztak, egyről nincs hír, egy még csak próbálkozik, de nem törte át az ínyt, egyet pedig biztosan műtéttel kell eltávolítani.
nov. 3. 17:39
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy kicsit fura, ha azt nézed, hogy van akiknek meg mindegyik kinő, de amúgy most az, hogy mi a "normális". :D Viszont amúgy ha röntgen alapján úgy általánosságban véve minden oké, akkor nincs vele probléma, ne törődj vele. Sőt igazából igen, sokszor a bölcsességfogat ki kell húzni, mert olyan szerencsétlenül nő ki, nincs elég hely neki, stb, szóval az is nagy szívás, szóval szerintem ne is gondolkodj ezen, nem is baj, ha nem nő ki, mert az is csak újabb problémát jelenthet.
nov. 3. 17:40
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Kiegészítve utolsót, a bölcsességfog ugye evolúciós szempontból azért van, mert az ősember a normális zápfogait a rengeteg nyers cucc rágásával kb. huszonéves korára elnyűtte, és kellett az utánpótlás. Tehát a modern világban semmi szükség rá, és ha megvan mind a 28 fogad, akkor még ha egyenesen nőne (ami a mindenféle gének keveredése miatt a modern ember esetén már a tej- és maradandó fogak esetén sem áll fenn gyakran) csak bezavara a meglévő fogakba. Picit ferdén elkezd nőni, és nem szedik ki időben (ha nem nő ki eléggé, akkor műtét), és máris elintézi, hogy felnőttként fogszabályzód legyen, mert szétbarmolja a többit. Örülj neki, ha nem nő ki soha.
nov. 3. 18:13
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 75 évesen sem
nov. 3. 18:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Bízzunk benne, hogy ezután sem fog. Nekem annó 18 évesen hónapokig tartó fájdalom mellett nőtt ki, kisugárzott a fejemre-fülemre a fájdalom. De legalább úgy néz ki, hogy húzni egyiket sem kell, mert ki tudtak nőni.
nov. 12. 12:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Akkor szerencsés vagy 8-as. Amúgy erre van mindenféle demográfiai-genetikai dolog, hogy pl. akinek problémás, meg akinek a bölcsességfog előtt fogszabályzó kell (meg emiatt ki is húzzák a bölcsességfogat ha olyan hamar megjelenik), az pl. azért van, mert örökli a nagy magyar-türk fogakat a keskenyebb szláv állkapocsba stb. Sok sztereotípia szerint híresen az angoloknak-íreknek rossz a foguk, hát ami diverz keveredések meg kevésbé diverz beltenyészetek ott voltak, nem csoda.
nov. 12. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!