Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit lehet tenni ha egy őrlőfog...

Mit lehet tenni ha egy őrlőfogat nem vállal a körzetis doki gyökérkezelésre csak a húzást?

Figyelt kérdés
Van 2 fent 1 lent 1 6 tos örlőfog ami nem fáj egyáltalán nem.is érzékeny de a sarkaból mind kettönek le pattan vagy le tört egy jókora darab elveszíteni nem akarom de az orvos régebbense vállalt hátsó zónában gyökérkezelést ha mondjuk közel lenne a pulpához a tömés stb én is hibás vagyok mert tudom hogy már azelőtt tömetni kelett volna hogy le pattant egy dbja tudom és van is bűntudat bőven... csak húzást mindig rendesen félek h ezeket is húzásra ítéli röntgentsem szokott csinálni nekem még egyszersem ! Szemlátomást megállapítja hogy húzás elhiszem h tudja ...hiszen orvos nem bírálom csak így nincs több százezrem magánorvosra minimálbérből de fogatlansem akarok lenni írígy vagyok és rossz érzés mikor hallom vagy ilyen netes fórumokon írják hogy a körzetisük gyökérkezel és menteni szeretné a fogat
dec. 6. 11:33
 1/7 anonim válasza:
62%
Gondolom van a fogorvosnak magánrendelése is, ezért vállal csak húzást az államiban... a pofátlanabb körzeti rögtön ad árajánlatot a magánpraxisából, és aztmondja hogy vagy oda mész, vagy húzás. A Sote szájsebészetén azt mondták erre, hogy az ilyet fel kell nyomni a kamaránál. Az nvsz-nél is érdeklődtem, ott aztmondták hogy sajnos rájuk nem vonatkozik az a szabály, hogy nem vihetnek magánpraxisba beteget, de remélik hogy hamarosan a fogorvosok is belekerülnek ebbe a körbe és büntethetőek lesznek végre. Elég sok fogorvos mehetne a börtönbe végre akik olyan kamuval jönnek, hogy a "tb támogatott tömőanyag nem jó, jöjjön a magánpraxisomba". Érdekes a sotén nagyon jól meg tudták csinálni a fogaimat tb alapon is. Felháborító hogy mennyi pénzt fizetek a bruttómból, évente egyszer ha megyek orvoshoz és ezt kapom cserébe... ezt gyakorlatilag lopásnak lehet nevezni
dec. 6. 11:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Tőlem sosem kért pénzt se magánrendelést nem említett de arra nem volna pénzem minimálbérből sajnos a szegényebb embereknek meg van kötve a keze 😒 A sote az hol van merre van ?
dec. 6. 11:59
 3/7 anonim válasza:
Sote fogászati és szájsebészeti oktató intézet: 1088 Budapest, Szentkirályi utca 40.
dec. 6. 12:15
 4/7 anonim ***** válasza:
Valami öreg életunt fogorvosod van? Valószínű menthető lenne a fogad csak nincs kedve foglalkozni vele a kedves doki bácsinak.
dec. 6. 19:29
 5/7 anonim ***** válasza:
66%
Vagy valóban nem menthető, vagy nincs műszerarzenálja hozzá, hogy egy őrlő fogat lege artis gyökérkezeljen. Esetleg, minekután te magad is írtad, hogy nincs pénzed, a kezelés további részét úgysem tudnád megfinanszírozni, ha korona kell rá vagy betét - ezeket nem finanszírozza a tb. Akkor meg az orvost büntetik meg, ha meggyökérkezeli, de pénz híján elmarad a korrekt felépítés, te meg vissza mész 1 év múlva a kettétört fogaddal.
dec. 6. 19:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló igazad lehet vagy nimcs műszer ehez meg idejesem mert leterhelt sokan mennek nem tudom egy koronát még vagy betétet kifizetnék önmagába ha a gyökérkezelés ingen lenne már egyből nem többszázezer a kiadás akkorsem és marad a fog köszönöm a válaszaitokat meg próbálom megkérni a gyökérkezelésre hátha sikkerel járok 😮‍💨
dec. 7. 06:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Esetleg még az endodoncia szakrendelést érdemes megpróbálni, ha van a közelben. Valahol kell hozzá beutaló is amit a körzetis fogorvosod tud adni.
dec. 13. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!