Hogyan találjak egy olyan fogorvost, aki segít legyőzni a félelmem és készségesen ítélkezés nélkül megoldani az ellátást?
Sziasztok!
Nagyon nehéz nekem erről beszélni, mert sok trauma ért már ezen a területen és a félelmem rettegéssé alakult.
Hosszú évek óta félek a fogorvosoktól, voltam többször, de mindig csak durva orvoshoz volt lehetőségem járni fiatalként, míg végül azt mondtam elég. Az utolsó orvos akinél jártam elutasított, hogy most erre nem ér rá, pedig régóta volt már időpontom. Már akkor is nagyon sok erőfeszítésbe került rávennem magam, hogy elmenjek és akkor elküldött bármilyen ellátás nélkül mikor már akkor is volt egy pár problémám és félelmem. Sosem találkoztam még megértő és kedves orvossal, pedig biztosan vannak.
Az évek alatt csak romlott a helyzet a már régóta húzódó komplex problémák tovább fokozódtak, de még mindig képtelen voltam találni valakit és elmenni. Ez az önbizalmamba és jó pár elszalasztott lehetőségbe került, pedig még csak 22 éves vagyok. Nem szeretném tovább az életem rettegésbe élni, mert egyre jobban érzem ahogyan telik felettem az idő még sem vagyok boldog, nincs önbizalmam. Lehet úgy tűnik, hogy nem ezen múlik az önbizalma az embernek, de nálam sajnos évek óta ez van.
Elnézést, ez kicsit hosszúra húzódott, de nem igazán tudom megfogalmazni mit érzek. Képtelen vagyok bárkitől is segítséget kérni, mert borzasztóan szégyellem magam és úgy érzem az orvos is lefog nézni. Tudom az egész az én hibám, nem kell fokozni.
Ezért ezen kiírásom célja, igazából egy jó, megértő szakember megtalálása lenne Szegeden. Több, mint valószínű szájsebészeti beavatkozásra is szükségem lesz, így egy olyan rendelőt/orvost keresnék ahol erre illetve fogpótlásra is van lehetőség. Még egyetemre járok, így magas jövedelmem nincs, de van félretett pénzem és folyamatosan keresek is, így mondhatni a pénz nem számít, de szeretnék egy elfogadható összeggel kalkulálni, mert hirtelen nem tudok nagyobb összeget előteremteni.
Csak a mosolyom és az önbizalmam szeretném visszanyerni kérlek segítsetek. Számomra ez egy nagyon intim terület, ezért is félek. Kérlek legyetek elnézőek a kommentekben most nem szeretnék ismét meghátrálni.
Bárhol találhatsz jó fogorvost, érdeklődj ismerősöknél, barátoknál ők kit ajánlanak.
Tapasztalataim szerint egyébként az ilyeneknél, amit írtál, hogy volt időpontod, de az orvos "erre nem ért rá", ott sokszor kommunikációs problémák vannak. Mikor időpontot kérsz, mond el részletesen, hogy mit szeretnél az első időponton. Ha tényleg sok teendő van a szádban, akkor jó, ha elsőre csak egy konzultációra kérsz. Viszont azt vedd figyelembe, hogy ha konzultációra kérsz, akkor annyi időt fog kihagyni az orvos, sem többet, sem kevesebbet. Ha ott kitalálod, hogy mégis csak szeretnél valami kezelést, arra valszeg nem lesz ideje. Ugyanez van, mikor a telefonban tömést mondanak, de mikor odaér a beteg, kiderül, hogy komplikáltabb a kezelés, nem elég rá az a fél óra, amit az orvos kihagyott rá, amikor még tömésről volt szó. Szóval kommunikálj egyértelműen, azt kérj telefonban, ami biztos, de ha sok teendő van, akkor mindig a konzultációval jársz a legjobban (esetleg egy kis fogkőleszedés). Az orvosok zöme tök megértő, csak a kommunikáció sokszor félreértésekre ad okot és ez nyilván valakinek valamikor rosszul fog esni. Ha nem neked esik rosszul, akkor a következő betegnek, aki mondjuk miattad vár kint és nem jut be akkor, amikor szó van róla - tehát itt nem arról van szó, hogy az orvos nem akar, hanem nem tud vállalni. Nyilván van olyan, hogy az orvos amúgy nem vállalja az esetedet, de hát alapvetően neki is joga van elállni a kezelésedtől, mint ahogy neked is jogod van orvost választani.
Hívd fel a szimpatikus orvosokat, és pár mondatban vázold a problémád.
Aztán vagy igent mondanak, vagy nemet. Nekem eddig ez bejött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!