Ha megmondom a fogorvosnak, hogy nem tudom elviselni a kisröntgent a számban, mer egyből öklendezek és hányásfóbiás vagyok, ellát nélküle?
Figyelt kérdés
Pontosan látni, hogy melyik fogam mellett van megdagadva az íny. Azt a fogamat már egyszer műtötték is, úgy látszik sikertelenül. Nem akarok vele tovább szenvedni, ki akarom húzni. Kihúzza nekem kisröntgen nélkül? Kérhetek helyette panorámát?nov. 22. 08:21
11/18 A kérdező kommentje:
Jujj, na akkor el se megyek fogorvoshoz🤣. Szakemberhez viszont elmegyek.
nov. 22. 09:20
12/18 anonim válasza:
Nézd, van olyan, hogy a szakember széttárja a kezét, hogy akkor nem tud segíteni. Régen a borbélyoknak nem kellett röntgen, de nyilván azért csinálják manapság az orvosok, hogy elkerüljék a meglepetéseket, hogy ne törjék bele a fogat az ínyedbe meg ilyenek. Eleve gyulladt fogat nem is nagyon húznak, előbb antibiotikummal lehúzzák a gyulladást, szóval ez nem úgy megy, hogy beállítasz, hogy most szedjék ki azonnal vakon, mert pont most jöttél rá, hogy baj van.
13/18 anonim válasza:
Odafúj neked egy kis érzéstelenítőt, és akkor meg tud röntgenezni.
14/18 anonim válasza:
Mindenképp menj el a fogorvoshoz, mondd el hogy ilyen problémád van és mit javasol. Az érzéstelenítés és a ct is megoldás lehet, sőt az orvosnak lehet hogy van még más ötlete is.
És igen a fóbiát is kezeltetned kell, de az egy másik történet. Ne halogasd azt se.
15/18 A kérdező kommentje:
Nem is kellet röntgen, hála az égnek. Kaptam antibiotikumot, felvágta az ínyem, hétfőn kihúzza :) egyértelműen látszott neki, hogy melyik a rossz.
nov. 22. 21:00
16/18 anonim válasza:
Fasza orvoshoz jarsz, ha - feltételezem mindenféle alapbetegség nélkül - antibiotikumot ad foggyulladasra.
17/18 A kérdező kommentje:
Hát ha az neked, hogy a fél fejem dagadt, és mikor megnyomta a fogínyem, spriccelt belőle a genny nem kíván antibiotikumot, az érdekes.
nov. 23. 07:40
18/18 anonim válasza:
Márpedig egy-ket szisztémás betegséggel rendelkező és lázas állapotot leszámítva nem kíván antibiotikumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!