Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Másnak is így fájt az arca...

Másnak is így fájt az arca bölcsességfog műtét után? Ez nomrális, mikor fog enyhülni?

Figyelt kérdés

Múlt hét szerdán, tehát már 6 napja volt a műtét (jobb alsó), holnap lenne a varratszedés. Első 3 nap nagyjából a szokásos volt (pár éve a bal alsót ugyanúgy műtötték), fel volt duzzadva, de szedtem rá a flectort, napi 4 is kellett kb 4-5 óránként. 4 nap után vasárnapra lement a duzzanat, nem teljesen de alig látható, csak kicsit tapintható, a számat is egyre jobban tudom nyitni.

Viszont maradt egy nagyon erős, lüktető fájdalom, nem is a fogam helyén, hanem kisugárzik a szemem alatti arccsontba és az államba. Maximum 6 órát bírok flector nélkül, de így is napi 3-at iszok, amikor kimegy a hatása, elviselhetetlen a lüktetés. Aludni se tudok, mert ha kicsit is eldőlök, a nyomás miatt felerősödik a fájdalom, olyankor hiába vettem be csak 1-2 órával előtte fájdalomcsillapítót, ha elkezd lüktetni, akkor már nem múlik. Így van hogy órákat kell szenvednem sajgó arccal.

A műtét nehéz volt, másfél órás, darabolták a fogat, sok csontot is fúrtak és valami gennyes cucc lehetett az utolsó gyökérdarab végén, amivel megküzdöttek (nem mondták, csak láttam mikor kiemelte). Bár kaptam a műtét közben is újabb érzéstelenítőt, mégis éles fájdalmat éreztem, mikor az utolsó darabot kiemelte. Valószínű ideget is értek, mert egy pontban az állam még mindig zsibbad. Milgammat is kell szednem, ezt a doki mondta.

Szóval ezek mellett mennyire normális egy ilyen fájdalom? Lehet valamit elszúrtak, begyulladt? Mit tud tenni vele a doki? Antibio természetesen volt, Augmentin.

nov. 12. 12:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Fura lenne, ha nem fájna. De persze, elmúlik. Egyszer majd 😁
nov. 12. 12:38
 2/5 Metionin ***** válasza:
100%
Így voltam én is. kb. 2-3 hét volt, mire egyáltalán nem fájt a csont de még utána is néha éreztem pl. ha hideg szél fújt. A mellette lévő fogam a mai napig, sok év után is érzékenyebb, szerintem megpiszkálták a gyökerét.
nov. 12. 13:31
 3/5 A kérdező kommentje:

Azt az "egyszer majd" állapotot várom már :D

Azért csodálkozom, mert a másik oldalon is ugyanúgy műtötték, darabokban szedték ki a fogat, de akkor 1 hét múlva, a varratszedésnél már semmi panaszom nem volt. 3-4 nap után elég volt napi 1-2 szem Algopyrin is, most pedig csak a Flector hat, és abból is min. 3 kell egy nap. 1 hete nem alszom rendesen és enni is alig tudok, nem segít azon, hogy türelmes legyek :D

nov. 12. 16:28
 4/5 PMC Wagner ***** válasza:
Ha tárás volt az fog egy ket hétig fájni ott az álkapocsból is fűrészelnek ez normalis
nov. 14. 13:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem ma húzták és nem mondom, hogy nem érzem. De annyira nem rossz, hogy fájdalomcsillapítót vegyek be. Közben sem fájt pedig kalapálták 3 oldalról. Mondjuk az nem volt jó érzés. Azt hittem ketté törik az állkapcsom. Ha nyitom a szám az tompa nyomó érzést okoz. De ki lehet bírni. Viszont akkora lyuk van a fogam helyén, hogy beleférne egy ceruza. Nektek is így volt?
nov. 18. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!