Miért fájt mégis a gyökérkezelés 2 db érzestelenítő beadás ellenére is ?
A felső elülső fogam hátsó része szuvas, gyökérkezelni kellett.
1 ponton égő (mintha jeget raknának a szuvas fogba) érzést éreztem ezért lidokaint(a masodik
érzéstelenítő?)-t kaptam.
Ennek ellenére így is fájt kezeles közben?
Nem úgy van, hogy halottak az idegek ilyekor ? A doki is ezt mondta es mindenhol ezt olvadtam
Akkor mégis miért fájt kezeles közben?
Hát bizony kezdem felbadzni magam, hogy félreírtak valamit , mert nem fajt a szuvas fogam , röngent csináltak kimutatott valamit, de mar nem tudom mit és akkor monták, hogy gyökerkezelni kell.
Nem ugyanaz a doki csinálta mint aki látta röngent, én kértem is újat de nem csináltak...
Kezden azt hinni egy sina tömés elegendő lett volna.
Sztk..
Ráadasul ez a fogam nem fájt hiaba volt lyukas.Azt mindtak pont azért mert elhaltak az idegek.Dehat akkor ponthogy nem jene fájon kezeles közben..
Kezdjük ott, hogy teljesen megértem, hogy ideges vagy. Történt valami kellemetlen, és nem teljesen érted az okát. Megpróbálok egy korrekt választ adni, de hozza tenném, hogy nyilván én is csak következtetek, mivel nem láttam az eseted.
Tehát volt egy szuvas fogad, amit röntgen után gyökérkezeltek. Először is, az érzéstelenítés nem mindig sikerült tökéletesen. Ha fáj, mindig szólni kell. Valószínűleg nem volt teljesen elhalva a fog, ezt nem mindig lehet megmondani előre. Lehet, hogy alakult egy kisebb gyulladás, amit még nem érzékeltél. Néha szándékosan tesztelik, hogy reagálsz-e ingerre. Sok a lehetőség, de nem láttam a helyzetet, nem tippelgetek.
Hogy félreírtak valamit, azt kötve hiszem. Persze, nem voltam ott, de ez nem igazán történhet meg. Az orvos megvizsgál, a röntgen megerősíti a gyanút, nem kezelnek random hasra ütésre. Ezt többszörösen dokumentálni kell.
Az, hogy nem fájt a fog nem azt jelenti, hogy nem volt vele (vagy körülötte) gond. Inkább jó, hogy időben kiderült, és kezelték.
Egyáltalán nem igaz, hogy sztkban semmit sem tudnak. Ezt annyira jó lenne elengedni. Rengeteg jó szakember van sztkban, és sok kevésbé jó magánban. Nem ez harározza meg a szakértelmet. Illetve sok sztks dokinak van magánrendelése is. Ezek a szakemberek 5 évet dolgoznak+szakosodás, tudják, hogy mit csinálnak. Mégegszer, vannak negatív kivételek, és mindenki hibázik. De hagyjuk ezt, hogy érzéstelenítőt se tudna beadni egy sztk fogorvos. Azt meg végképp kikérném a helyükben is, hogy hazudnak. Az orvosnak érdeke, hogy a páciense jobban legyen, ez egy két irányú út. Ugyanis a páciensnek sem kellene hazudni, összeesküvéseket vízionálni. Borzalom amit gondolnak néhányan. Főleg annak tekintetében, hogy nem látnak bele a rendszerbe, hogy konkrétan megütheti a bokáját a fogorvos, ha nem megfelelően dolgozik, erre vannak szabályok. Van, hogy épp a beteg nem fárad vissza, és mégis az orvos hibája lesz, hogy nem fejeződött be a kezelés.
Végezetül, ne aggódd túl, ne kutakodj a neten, ne kombinálj. Mert laikusként sok a megtévesztő dolog. Semmi rendkívüli vagy megmagyarázhatatlan nem történt a leírtak alapján. Teljesen valid, hogy rosszul érintett ez. Ha valami panaszod van, akkor azt a rendelőben meg kell beszélni. Így csak magadat hergeled. Ne vedd támadásnak amiket írtam, sokmindent általánosságban foglaltam össze. A végső tanácsom, hogy járj el a kezelésekre, merj kérdezni. Ha nem vagy elégedett, akkor erre való a betegjogi képviseő.
3as vagyok, azonnal menj el onnan, ezt tanácsolom. Az ilyen helyeken több kárt okozhatnak mint hasznot. Sztk... én anno mentem a lábammal, megkérdezték, most épp fáj-e. Ha nem, semmi baja. Lehet hogy semmi baja a fogadnak. A gyökérkezelés màr komoly szuvasodásnál kell. A magán sajnos drága, de ők értenek hozzá.
Amúgy használj fogselymet, a fogak közt nem hozza ki a fogkefe, a bacik rámennek az ottani élelemre, és szuvasodást okoznak.
9.
" A magán sajnos drága, de ők értenek hozzá."
egyik sem igaz amit írtál, én csak magám hozzjárók eddig mindegyik elkurta és a fogselymezést is folyamatosan használom és mégis mindig a fog közközött szuvasodik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!