Mit tegyek? Ha nem kötelező, akkor miért "kényszerít" rá az orvos?
19 hetes vagyok és nagyon nehezen kaptam időpontot fogászati ellenőrzésre (mivel csak ellenőrzésről lett volna szó, gondoltam most a körzetihez megyek). Törvény szerint már nem kötelező terhesgondozás szempontjából, de gondoltam elmegyek,tudtam hogy nagy bajom nincs.12 éve volt egy balesetem ahol "kicsit"összetört az arcom emiatt sok helyen sérült a fogazatom, ami akkoriban meg lett csinálva amennyire lehetett.A dokinál jól pofára estem,azt hitték viccelek,hogy kismama vagyok. Mondtam,hogy 19.hét, azt mondta a doki hogy akkor még sehol sem tartok. Fogkövem az van,arról tudtam is, de szó sem volt róla,hogy nekiesik leszedni,mert akkor szóltam volna előre hogy nagyon érzékeny vagyok.Nagy szenvedés árán,leszedte amit tudott és közölte, hogy további kezelésre szorulok mert iszonyúan be van gyulladva az ínyem. A baleset óta voltam többször is fogorvosnál, egyszer nem mondták hogy gond van. Nem is érdekelte a mostani dokit, hogy mi történt akkoriban, viszont okozott némi gondot/kárt most nekem. De nem pecsételte le a könyvemet, majd csak akkor fogja ha decemberben visszamegyek.
Gondolom, mit akar még annyira csinálni (hiszen most kárt okozott), és hiszem azt hogy sok pénzbe fog kerülni (mert az nem lesz TB támogatott). Ezt pedig most nem nagyon engedhetem meg magamnak mert augusztus végén elveszítettem a munkahelyem.
Ha ennyire nincs pénzed, biztos jó ötlet volt a gyerekvállalás?
Pedig az fog még csak sok nem várt költséggel járni, irgalmatlan összegekbe fog kerülni. Ha a saját egészségedre sincs pénzed, akkor nem kellett volna az a gyerek.
Jól fizető állásom volt(a környékbeli keresetekhez képest). Még nem tudtam hogy terhes vagyok,mikor bejelentették hogy pár hónap múlva bezárják a telephelyet.A cég amelyiknél dolgoztam, elég nagylelkű volt a család támogatásában, ezért is nem gondoltam hogy baj lehet. Viszont augusztus 31-el felbontotta szinte az összes dolgozójával a szerződést, így én is lapátra kerültem a csapatommal együtt.A végkielégítésből gyorsan rendeztük a
dolgainkat,mert nem tudhattuk milyen állásom lesz majd. A bejelentést követően elkezdtem állást keresni de nincs olyan hely a közelben,ahova kismamákat felvennének. 37 vagyok,így az hogy elvetessem eszembe sem jutott.Jelenleg is fizetem pl a nőgyógyászt, mert nem jutok be a terhesgondozásra.A legtöbb helyre nem kapok TB-n keresztül időben időpontot, ezért kénytelen vagyok magánba menni.Szóval szép lassan fogy a tartalék és még van idő a kicsi erkezéséig.
Sokan vannak akik úgy vállalnak gyermeket,hogy még ennyijük sincs, mégis "megy" nekik a dolog.
Ha a saját orvosom megcsinálta volna a fogkő leszedését,most nem tartanék itt.
Én egy ellenőrzésre jelentkeztem,és ennyiért nem akartam fizetni, ezért kértem anno időpontot a körzetihez.
Elég lett volna,ha csak elmondja mi a helyzet,aztán intéztem volna másnál tovább.Igy is, úgy is mennem kell, mert a "kezelés" óta be van dagadva minden, a berögzült fogak újra lötyögnek, és a pótlásokat is fellazította.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!