Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Milyen típusú íngyulladást...

Milyen típusú íngyulladást gyógyít az antibiotikum?

Figyelt kérdés

Csikorgatom éjjel a fogaim sajnos kb egy éve es a fogínyem vérzik fogmosáskor majdnem mindennap. Fogorvosnál utoljára 1,5 éve voltam, lyukas fogam nincs, fogkövet 2 éve szedték le.

Kaptam antibiotikumot, penicillin származékot, Heracillint azaz hozzáfértem, most mindegy hogyan, es kezdtem szedni, mert kicsit csípett a húgycsövem vizeléskor és azóta az ínyvérzésem is megszűnt, mióta szedem!

szept. 24. 15:39
 1/8 Ypszilon1980 ***** válasza:

Ezeket a hozzáfértem dolgokat sosem értettem, nem bántásként, csak itt a gyk-n mindig mindenkinek van valamilyen AB-ja otthon, elfekvőben, valahonnan kapja, találja, stb....

De a kérdésre visszatérve. Gondolom ínygyulladás akar lenni, amire a kérdés vonatkozik. Ezt a fajtát nem ismerem, de ha széles spektrumú, akkor lehet hatása többféle bakteriális fertőzésre is, kvázi szerencséd is volt. Lehet egy ilyen fogkő miatt is, 2 éve volt leszedve, az már elég régen volt, van akinél fél évente kell. Lehet csak túl erős a fogkefe, felsértette az ínyt, lehet vitamin hiány miatt, stb. Így utólag nem lehet tudni mitől volt, ha erre vonatkozik a kérdés.

szept. 24. 16:07
 2/8 A kérdező kommentje:
Miért volt szerencsém?
szept. 24. 17:35
 3/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Mert másra írták fel, mégis rendezte azt is, vagy legalábbis elősegítette a gyógyulását.
szept. 25. 18:14
 4/8 A kérdező kommentje:
Mégsem rendezte, megint fogmosáskor vérzik az íny. Holnap hívom a fogorvost
szept. 25. 18:16
 5/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ahh, akkor mégsem jó. Lehet gomba is, arra más szer kell.
szept. 25. 18:27
 6/8 A kérdező kommentje:

Én is gondoltam gombára, mert tisztítottam a fogaim bikarbonáttal és csípte a szám kívül, a szájzugom és a szájpadlásom!

Mit csinaljak, az exemmel a boldog kapcsolat maradványai, kis gomba kis ez az, így szép egy kapcsolat!

szept. 25. 18:29
 7/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Figyu, a száj tele van kórokozókkal mindenkinek, elég egy stresszes időszak, egy kicsit rosszabb szájhigiénia, vagy egy immunrendszeri gyengeség és máris kijön, ez akárkinél előfordulhat. Viszont ezek nagyon jól kezelhetőek, csak mindenképp orvos lássa. Nem akarok nagyon beleszólni, mert te dolgod, de a szódabikarbónát felejtsd el fogra, mert gyakori használata kifejezetten káros hatással van fogra és fogínyre. Könnyen felérdesíti a fogfelszínt, és könnyebben megtapad rajta a lepedék és a szennyeződések.
szept. 25. 18:36
 8/8 A kérdező kommentje:
Ok kösz
szept. 25. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!