Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Más is tapasztalt ilyet...

Más is tapasztalt ilyet antibiotikum hatására?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Fogaszati góc miatt lett mandula gócom, féloldali. Fogászati gócot eltávolították, mandulámmal nem foglalkoztak. Mondván, hogy antibiotikumot kapok a fogamra és azt is megoldja. Jó nagy gennyhólyag volt a mandulámon, valóban a fele kiürült belőle miután elszedtem az antibiot. Viszont azóta felsőlégúti tüneteim vannak, faj a mellkasom, száraz köhögés, torok kaparás, hőemelkedés. És sajnos kezd a masik mandulam is gennyesedni meg a garatomon is lett egy hólyag. Házidokinál voltam, azt mondta nem tud mit kezdeni ezzel, menjek vissza az FOG-ra. Ők időpont nélkül nem tudnak fogadni. Időpontot júni 6-ra kaptam.

Tapasztaltatok ilyet Ti is, hogy antibio után még rosszabb lett minden? Esetleg volna tanácsotok?

Vagy javulhatok még? 5 napja szedtem el a gyógyszert.

Köszi!🙂

máj. 5. 14:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem értem a dokidat. Ha valami antibiotikum nem használ, írhatna másikat. (Léteznek széles sprektumú antibiotikumok is. Ezeket általában 5-7 napig kell szedni.) Nekem régebben volt, hogy a doki 3 féle antibiotikumot szedetett végig, és csak a harmadik, a széles sprektumú hatott.

Való igaz, az OFG, vagy FOG szakrendelésen ezzel célirányosan tudnak foglalkozni, DE túl sokára kaptál időpontot.

Az is igaz, hogy vannak házipatikai/gyógynövényes szerek (köhögésre-torok kaparásra lándzsás útifű, echinacea készítmények, mézes gyömbér tea, izlandi zúzmó stb.) A mézben, fokhagymában természetes antibiotikum van. Ezek fogyasztása segíthet, amíg eljutsz újra a szakorvoshoz.

[link]

És igen, mindenféleképpen javulhatsz még.

Jobbulást!

máj. 6. 06:29
 2/5 A kérdező kommentje:

Szia!🙂

Köszönöm a válaszodat! Mindent próbáltam már, de sikertelenül. Aktil duot kaptam egyébként 7 napra 2x1 (2000mg/nap), de szerintem ami bennem van bacira nem nagyon hatott. Tömöm magamba a vitamint, mert azt észre vettem, hogy akkor picit erősebb vagyok. Nincs az a levertség, fáradság. Kitartok valahogy addig is. Igen elég soka kaptam, pedig ez klinika és nagy város. Szívesen elmennék magán fül-orr-gégeszetre vizsgálatra, azt ki tudom fizetni. De, ha műtétre kerül sor, azt már nem tudnám kifizetni. A magán vizsgalat eredmenyeit neg a TB nem nagyon tolerálja ésmegcsinálja ő is. Az meg nár felesleges kör megint. Szóval kivárom. De már így is tele lehetek gyulladással. Eddig is ráment a tápcsatornámra, gyomor/bélhurutom volt, hajhullás, fejfájas, szemgyulladás. Mindet a gócok csinálják. Pajzsmirigyem is beteg. Azt mondták nem kizárt, hogy a góc miatt...meg már ugye a mellkasom is. De szerintem nem a tüdőm, hanem a légcsövem, mert ott érzek kaparó, folytó érzést viszont, ha sóhajtok az nem kellemetlen. Mégegyszer köszönöm!🙂

máj. 6. 18:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Megmondom őszintén, én ápolónő vagyok, ez a szakmám,DE inkább hajlok a gyógynövények, mint a kemikáliák felé. Nem mondom, egy-egy széles sprektumú anitibiotikum, mint amilyen példul a Doxacyclin nem hatásos, sőt elismerem, hogy nagyon hasznos, de nem mindig, és mindenkor segítenek a mesterséges gyógyszerek. A hatásfokukra rá lehet segíteni, sőt azt is meg merem kockáztatni, hogy néha helyettesíthetik/kiválthatják a gyógynövényes készítmények a kemikáliákat. Pl. Vírusra csak tüneti kezelést alkalmaznak, holott létezik a bodorrózsa, aminek a teája nagyon hatásos a vírusok ellen. Készítettek belőle gyógynövényes szelé tablettát is, ez a két fajta (mézes, és classic) Medistus antivíris tablettát. Ez szopogatós tabletta, de mindössze 10 db található a csomagolásban, mivel torokkaparás esetén azonnal alkalmazva megakadályozza a felsőlégúti huurutok kialakulását.

[link]

[link]

Egyébként MÁR nem szerepel a gyógyszer leírásába, hogy boodorózsa levél a hatóanyaga, de az. Én még az elején felfedeztem, és akkor még beleírták, igaz, a neve is változott, akkoriban a kezdetekkor még Medistus, hanem Cistus Antivíris volt a neve. Én gyakran használom, és egy doboz azért elég sokáig, mert hamar megszünteti a tüneteket. Tehát elég alkalmankként egy zselé tabletta. DE segíthet akkor is, amikor már valaki benne van a betegségben, csak akkor több alkalommal kell használni 3-5 szemet, persze nem egyszerre.

Amit még tudok ajánlani az a gyulladás csökkentő Kurkuma kapszula, ami gyömbérrel kombinálva hatásosabb, de szerepet játszik az ízületi gondok megoldásában is. Pl.:

[link]

De el tudom képzelni, hogy neked már megadózis kellene ebből a fajtából. Viszont ezeket a szereket, nem pár napi, egy hétig kell/lehet szedni, hanem 1-2 hónapig is akár, és akkor karban is tart, hogy ne térjen vissza a felső légúti megbetegedés.

Úgyhogy én az ízületi jotékony hatása miatt rendszeresen, kúra szerűen szedem a kurkumát, hol a gyömbéreset, hol a zöldkagylósat, de szedtem a kollagénes változatát is. Teában szintán kapni lehet, sőt, én még fokozom azzal, hogy a citromos teában teszek egy kis kurkuma fűszert, plusz gyömbért, és egy kevés őrölt fekete borsot, mert ezek mind egymás hatását fokozzák, a felszívódást elősegíteik.

Egy valamire azonban vigyázni kell: a kurkuma vérhigító hatású, a gyyömbér pedig vízhajó. Szóval, ha valaki vérhugító gyógyszert szed, annak a hatását fokozza.ű

máj. 6. 21:49
 4/5 A kérdező kommentje:

Szia (ha nem baj, hogy tegezlek!)

Nagyon köszönöm, hogy leírtad a gondolataidat és ez àltal segítettél is🙂

A nyolc hónap alatt az általad felsoroltak is benne voltak abban a sokmindenben, amit kipróbáltam és használok is közülük többet is.

A tablettát nem használtam, azt ki fogom próbálni🙂

Tanácstalan vagyok, mert kb semmi nem akar segíteni rajtam. Jobban mondva a mandulámon.

Mondom ezt úgy, hogy életembe nem volt mandula gyulladásom.😔

Olyan picik egyébként (mikor nem voltak betegek), hogy egyszer a doki megkérdezte, hogy nekem ugye kivették a madulám? Mondtam, hogy nem.

Valami nagyon legyűrt.

Azt még megkerdezhetem, hogy létezik, hogy a fogamról terjedt rá? Mert a fogammal.kezdődött. azt mondták arról terjedhetett rá. Igaz lenne?

máj. 7. 00:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Nyugodtan tegezhetsz, szia! :)

És igen, a fog lehet gócpont a mandula gennyes gyulladáshoz.

[link]

máj. 7. 01:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!