Rengeteg honfitársunk miért nem foglalkozik a foga
állapotával?
Figyelt kérdés
Nagyon sok, még a környezetemben élő embernél is látszik,hogy nem prioritása a fogának gondozása. Nem mossa,nem ápolja, szuvas,lyukas,hiányos, és ezek az emberek még csak nem is idősek, jócskán van köztük fiatal is. Tudom,nem kellemes,mikor valaki matat az ember szájában, de egy időben felfedezett probléma sokkal kevesebb nyűggel,fájdalommal járó procedúra,mint akkor menni mikor már menthetetlen az a fog. Szerintem már a beavatkozás árára sem lehet kifogás. A fogmegtartó beavatkozások manapság már ingyenesek, de a magán is ... pár hónapja tömte az egyik fogamat egy fogorvos. 9 ezer forintot kért. Szerintem nem olyan egetrengető összeg.
A prolik amilyen sokat költenek csicsára, göncökre, nasira, okostelefonra, wellnesselésre, utazásra stb. olyan keveset fogorvosra. Magyarországon, már-már a felsőtízezerhez tartozik, akinek nincsen szétrohadva a pofája bélése.
szept. 7. 07:40
12/31 anonim válasza:
Ötvenes vagyok. Az én korosztalyom többsége retteg a fogorvostol. Köszönet érte a mi gyerekkorunk iskolafogászatának. Egyszerűen olyan szinten traumatizált sokakat, hogy nem ritka, aki vsak akkor megy fogorvoshoz, amikor már csak húzni lehet. Sztk fogászatra én nem megyek ilyen emlékek után, de amúgy is olyan varolistak vannak, hogy kb évek kérdése. A maganorvos meg: neked 9e volt a tomes, az enyémnél meg 24e-nel kezdődik és az csak tömés, egy felszínű, röntgen nélkül.
szept. 7. 07:41
13/31 anonim válasza:
Szerintem felnőtt emberektől gáz gyerekkori traumára fogni, hogy hagyják szétrohadni a fogaikat. “Oké, ez most kellemetlen lesz és fájni fog valamennyire, de túl kell lenni rajta, különben undorító fogsorom lesz.” Így áll hozzá egy érett felnőtt ember, picsogás nélkül😅
szept. 7. 07:52
14/31 anonim válasza:
Szerintem többféle oka van; van, akinek egyszerűen nincs pénze rá, van, aki alkesz és elhanyagolja magát, van, aki stresszbeteg, és azért katasztrofális a fogsora állapota.
Nem az én dolgom alapvetően, de én se szeretem nézni, hogy ha kinyitja valaki a száját, akkor abból a három megmaradt fogából egy szuvas, kettő pedig el van törve...
szept. 7. 08:07
15/31 anonim válasza:
Akihez most tartozom állami fogorvos nagyon jó, de nem lehet hozzá időpontot elcsípni. Egyszer sikerült csak, akkor is csak azért, mert borzalmasan fájt és kihúzta gyorsan, mivel, akinek az időpontja lett volna nem jelent meg. Utána próbáltam sokszor hívni, de azon az egy napon, amikor szétosztják az időpontokat vagy folyamatosan foglalt vagy fel sem veszik.
szept. 7. 08:11
16/31 anonim válasza:
Magyarországon sokkal kényesebbek az emberek a fogazatukra, mint pl. Angliában. Nyilván van egy régi berögződés még abból az időből, amikor a TB szélesebb támogatást nyújtott a fogászati ellátásokra, hogy akkor elvárható a hiánytalan fogazat.
Nálunk "nevelési célzattal" is örömmel húzkodnak menthető fogakat, okoznak indokolatlan fájdalmat, alázzák meg a pácienst, ami elrettenti a betegeket attól, hogy még egyszer fogorvoshoz menjenek.
Te mért nem a saját dolgoddal foglalkozol?
szept. 7. 08:11
17/31 anonim válasza:
Félnek az orvostól vagy azt gondolják, hogy amíg nem fáj, nem látható, addig felesleges vele foglalkozni.
szept. 7. 08:27
18/31 anonim válasza:
Ne abból induljunk már ki, hogy 30-40 éve milyen barbár módszereket alkalmaztak. Ma elmész egy magán fogászatra, egyetlen fájdalom az a 3 másodperc, amíg beadja az érzéstelenítőt. Nehogymár felnőtt emberek emiatt hisztizzenek komolyan…
szept. 7. 08:47
19/31 anonim válasza:
13
Nézz utána, mit jelent a trauma. Amúgy meg a kicsit fájni fog és a ketten fognak le szó nélkül 6 évesen és szájterpeszt tesznek be, majd beletörik a fogad az ínyedbe ég és föld különbség.
szept. 7. 13:09
20/31 anonim válasza:
18
De ahhoz azért először rá kell találni arra az orvosra, aki nem röhög ki, nem bax le, nem gunyolodik. Nekem szerencsére sikerült pár éve.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!