Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Rengeteg honfitársunk miért...

Rengeteg honfitársunk miért nem foglalkozik a foga állapotával?

Figyelt kérdés
Nagyon sok, még a környezetemben élő embernél is látszik,hogy nem prioritása a fogának gondozása. Nem mossa,nem ápolja, szuvas,lyukas,hiányos, és ezek az emberek még csak nem is idősek, jócskán van köztük fiatal is. Tudom,nem kellemes,mikor valaki matat az ember szájában, de egy időben felfedezett probléma sokkal kevesebb nyűggel,fájdalommal járó procedúra,mint akkor menni mikor már menthetetlen az a fog. Szerintem már a beavatkozás árára sem lehet kifogás. A fogmegtartó beavatkozások manapság már ingyenesek, de a magán is ... pár hónapja tömte az egyik fogamat egy fogorvos. 9 ezer forintot kért. Szerintem nem olyan egetrengető összeg.
szept. 7. 06:57
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
86%

Miért foglalkozol azzal, hogy másoknak milyen a foga? Nem mindegy az neked? Foglalkozz csak a sajátoddal. Miért baj az neked, hogy egyeseknek rohad a foga? Az övé, nem? Az ő problémája.

Mindenki a saját életéért a felelős.

szept. 7. 07:02
 2/31 anonim ***** válasza:
92%

A fogápolás nyilván alap dolog kéne legyen, napi 2-3 fogmosás, fogkőleszedetés legalább egyszer egy évben, lyukas fogak betömetése, ezek nem túl nagy költségek. Viszont ezzel nem értek egyet:

“A fogmegtartó beavatkozások manapság már ingyenesek, de a magán is”

Apukám te hol élsz? Vagy milyen beavatkozásra gondolsz pontosan? Én vidéki városban se találtam olyan magánorvost, aki 20-25 ezer alatt tömne fogat. Fogpótlás…egy darab cirkon korona ára kb. 100 ezer + 20 ezer a konzultációs díj + egyéb költségek. Fogszabályzás? Milliós tétel. Nekem egy rés volt a fogaim között, csak annak a rendbetétele fél misi volt. Ilyen dolgokra nincs mindenkinek pénze, szerintem ezen nincs mit nem érteni. Államiban meg lehet csak jobban szétbarmolják, semmi pénzért nem csináltatnám ott.

szept. 7. 07:06
 3/31 anonim ***** válasza:
90%

Felénk egy tömés 25-40000 között mozog, attól függően hány felszíne van, és csak akkor ennyi, ha max 30 perc alatt végez a doki.

Szerintem onnan jön ez a dolog, hogy a körzeti fogorvosokra a nem túl barátságos és inkább kegyetlen hozzá állása volt a jellemző 70-90-es években. Az általános megoldásuk pedig a húzás volt.

Legalábbis a környékünkön lévő fogorvosoknál mindenki ezt tapasztalta. 90-es évektől az osztrákok mosolyogva távoztak a rendelőkből, várakozás közben kaptak üdítőt kávét, a falusiak meg jajgatva, és az volt a hozzá állás minél gyorsabban, mert az osztrák nehogy várjon 1 percel is többet. Rengetegen panaszkodtak, úgy húzták ki a fogaikat, hogy az érzéstelenítő akkor hatott, mikor már otthon voltak. A magán dokira meg nem igen volt pénze senkinek sem.

Manapság pedig a régről megmaradt félelem, még mindig kihat az emberekre.

szept. 7. 07:11
 4/31 anonim ***** válasza:
73%
Nem mindenkit érdekel az egészsége. Nem csak a fogakkal van így, hanem minden mással. Fel kéne fogni, hogy az embereknek eltérő prioritásaik vannak.
szept. 7. 07:12
 5/31 anonim ***** válasza:
86%
#4 szerintem ez inkább pénzkérdés. Azért azok az emberek, akik megtehetik, rendbe is tetetik a fogaikat. Nem nagyon láttam még gazdag embert ronda fogsorral (és elég sok ilyet ismerek). Aki megtehetné, de mégsem teszi, na az viszont simán csak igénytelen.
szept. 7. 07:16
 6/31 anonim ***** válasza:
100%
Mert gyerekként is szegények voltunk, mire eljutottam arra a szintre, hogy meg akarjam csináltatni egy vagyon lett. Most megint folyamatban van, de egy gyökérkezelés 80 ezer forint. 25 ezerért kihúzzák. Tisztában vagyok vele, hogy ez így nem jó, rengeteget rontott az amúgy is kevés önbizalmamon. Mosni sokszor kevés, ha genetikailag hajlamos az ember, hogy gyorsan romoljanak a fogai.
szept. 7. 07:24
 7/31 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából végeztm a ház projektel, vagyis belül szinte kész, kocsi lecserélve fiatalabbra végre. úgyhogy elhatároztam rendbe tetetem a fogaimat. De elkeserítőek az árak amiket a neten találok. Voltam két körzeti fogorvosnál, mert kettőhöz tartozok egyszerre. Az első tönkre tett 3 fogamat, pedig csak tömés cserét kértem, mert elszíneződtek a régi töméseim. A 2. nem hajlandó fog színű tömést használni, fogat fehéríteni, és szerinte az előző fogorvos hibáit csak koronával lehet helyre hozni. Ő egy fogamat meg koronázott, mert tömés csere után ketté tört..., végül is jól megcsinálta, ezzel nincs is gond. De fehérebb fogakat szeretnék és 2 első fogról van szó.

Ezért feladtam a körzetis dolgot, és keresek egy privát fogorvost...

szept. 7. 07:32
 8/31 anonim ***** válasza:
50%

"Államiban meg lehet csak jobban szétbarmolják, semmi pénzért nem csináltatnám ott." Ezzel mondjuk nem értek egyet. Talán helyfüggő. Nálunk pl tök jó az állami. Alapos, szépen dolgozik. Van összehasonlítási alapom, mert régen magánba jártam több helyre.

Nekem sajnos genetikailag rosszak a fogaim, ilyen is van. Látszani nem látszik, rendesen ápolom, évente kétszer járok fogorvoshoz, de az összes hátsó fogam többször tömött.

szept. 7. 07:33
 9/31 anonim ***** válasza:
74%
Mert olyan árakat kérnek, hogy az embernek a gatyája is rámegy. Már akinek.. van aki megteheti, és van aki nem! Ha te megteheted örülj neki.
szept. 7. 07:34
 10/31 anonim ***** válasza:
75%

90%-ban panasz van az államira. Csak mert te mint egy szem ember dicséred, nem lesz meggyőzőbb :D

szept. 7. 07:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!