Miért kell elájulni, ha külföldről hazajön egy honfitársunk?
Ismerek néhány embert, aki amikor kezdte az életet, kiutazott külföldre és ott dolgozott. Majd amikor hazatért, el kellett ájulni, hogy jaj milyen jó, mennyire hűséges, stb. Az a külön vicces, hogy ő elmondja, hogy mennyire rossz odakint, vagy azzal haknizik, hogy mekkora honvágya volt.
Két kirívó esetet ismerek:
Az egyik, amikor hazajött, még a helyi újság is megtalálta, hogy egy riportot készíthessenek vele, mert mennyire hűséges. Itt volt lehetősége keseregni, hogy nem érti, hogy itthol miért sírnak a fiatalok, az a lényeg, hogy értsék meg egymást.
A másik pedig a munkahelyemen van. Amikor szóba jön a fizetés téma, akkor mindig hangoztatja, hogy ő nagyon elégedett a fizuval, és nem érti, hogy mi miért nem.
Az a közös bennük, hiába nem ismerik egymást, és ezt nem értem, hogy miért bólogat nekik mindenki nekik ezután? Miért akkora szenzáció, és miért kell hasraesni tőlük, ha kiment külföldre, megszedte magát, majd hazajött és abból él lényegesen könnyebben, mint mások.
Nem kell tőle elájúlni. Aki haza költözik az valószínűleg soha nem is akarta elhagyni az országot csak ezt a kiutat találta az anyagi kilátástalanság ellen.
6 éve élek külföldön, szeretnék majd valamikor haza menni de úgy, hogy veszek egy teljesen hitelmentes ingatlant.
Utánna már az otthoni fizetésből is fent tudok tartani egy tisztességes életszínvonalt.
Konkrétan az agyamra menne ha valaki ez miatt csodálna
#3:
Hű de nagy a pofája itt valakinek...
Nem mondták még neked (kérdező), hogy furcsán fogod fel a dolgokat?
Csak egy példa:
"miért kell hasraesni tőlük"
Közben senki nem mondta, hogy hasra kell esni, csak te képzelsz dolgokat.
És hasonlók, amiket csak te válsz látni, eltúlozni.
Őszintén? Én már nagyon unom ezt a külföld témát. Olyan emberek dobálóznak itthon az éhezés és az éhbér szavakkal, akiknek ott virít a családban minimum két autó. Itt az utcában valakinek már az udvarba sem férnek be a kocsik és errefele mindenki teljesen átlagos életet él...
Olyanok panaszkodnak folyton, akik egy percet sem tömegközlekedtek soha. Ha történik valami fejlesztés bárhol, akkor megy az ugatás, hogy itt meg ott nincs semmi.....
Én baromi hálás vagyok érte, hogy nem egy indiai putriba születtem.
Munkahelyen órákig azt hallgatom, hogy ez sz*r, az sz*r, minden és mindenki sz*r. Inkább ez a fárasztó...
#5, #6, #8 : nem értitek a kérdést.
Sehol nem mondtam, hogy nyomor van. De aki nem veszi észre, hogy bizonyos országokban jobban élnek az emberek, egyszerűen tájékozatlan.
A kérdésem pedig arra vonatkozik, hogy miért annyira fantasztikus az, ha valaki hazajön és itthon előadja magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!