20 éves a fiam és az a problémája, hogy napközben (teljesen különböző időpontokban) feszül az állkapcsa, de nem fáj. Azt mondta, hogy néha ki sem tudja rendesen nyitni ilyenkor a száját. (?)
Most volt a Szentkirályi utcában, volt a fogászaton és a szájsebészeten is. Azt mondták neki, hogy húzassa ki a 4 bölcsességfogát, mert így hátha javul a dolog ill. "a bölcsességfogak gyakran begyulladnak, ezért ki kell húzatni őket", ráadásul egyszerre mind a négyet.
Tehát az a kérdésem, hogy van-e valakinek vmi elképzelése arról, hogy miért lehet az állkapocs feszülés?
Illetve tényleg ki kell-e húzatni a bölcsességfogakat?
És tényleg jó ötlet-e egyszerre négyet? (??)
Nekem tavaly húztak hármat, egyesével.
2
Köszönöm szépen!
Én megkérdeznék erről egymástól függetlenül több orvost is.
Elsőre mondjuk meg kéne röntgenezni, mi a helyzet, be van-e gyulladva, hogyan állnak a fogak, stb.
4
Köszönöm neked is! Én is erre gondoltam, hogy másodvélemény kellene. Jaj és tényleg elfelejtettem megkérdezni, hogy csináltak-e röntgent vagy panoráma röntgent.
6
Ez is nagyon hasznos válasz volt, köszönöm! Sztem magnéziumot biztos nem szed.
Na, közben kiderült, hogy szed magnéziumot.
8
Köszönöm a válaszod. Neki azért nincs szájzára. Most nőttek még csak ki a bölcsességfogai. Én eredetileg nem gondoltam rossznak, hogy kihúzzák őket (bár nyilván teljesen egészséges fogakról van szó), de egyre jobban ellenzem. Persze nagykorú a fiam, szóval azt csinál, amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!