Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire gyorsan reagáltam le...

Mennyire gyorsan reagáltam le egy esetleges fogtályog kialakulást?

Figyelt kérdés

A múlt csütörtökön a jobb felső 7-es fogam (valószínű az előtörő bölcsességfog miatt) hirtelen nagyon érzékeny lett. Ha hozzáértem a külső feléhez a nyelvemmel olyan volt mintha az idegekbe nyúlkálnék. A rágás kizárt mert annyira fáj ha ráharapok. Aztán szombaton már néha lüktetni is kezdett, és azóta is tart, fájni csak minimálisan fáj, a hozzáérés a bajos. Plusz a szájpadláson van egy rész ami nyomásra ugyan úgy érzékeny mint a fog és néha lüktet az is, de dudor nincs.

Természetesen már pénteken bejelentkeztem a szokásos fogászatra ahova járok, szerda reggelre kaptam időpontot. Tudom felesleges de a neten nézelődve fogtályogra illenek rá ezek a tünetek.

Annyi érdekelne hogy mennyire reagáltam gyorsan az esetre ha még is tályog lenne? Mennyi idő az ami alatt nagyon be tud durranni? Lehet már így is elkéstem? Vagy ha mondjuk húzom még 1 hétig mennyivel lenne rosszabb?

2023. jún. 12. 17:18
 1/1 anonim ***** válasza:

a szervezet önmagától képes körülhatárolni a fertőzést, tehát megszűnnek a panaszok, de a góc (elhalt fog) ott marad, mégha a fájdalom meg is szűnik

a fogeredetű gyulladásokra jellemző, hogy az akut panaszok után hosszú krónikus szakasz következik (tünetmentes, idegentest érzése), tehát a panasz valószínű előbb-utóbb megszűnt volna

2023. jún. 14. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!