Okozott valakinek ilyen panaszt fogciszta?
Pár éve volt az első ilyen tünetem, amikor hirtelen, a semmiből belevillant a fogamba a fájdalom. Baromi erős volt, olyan mintha az ideg rángatózna, kiakarna durranni valami. Hirtelen azt sem tudtam hol vagyok. A fájdalom tartott kb 1-2 mp-ig,de többször jött egymás után. Aztán amilyen hirtelen jött, ugyanolyan gyorsan el is múlt. Az utána lévő napokban talán még 1-2x volt ilyen de már nem olyan erősen. Akkor nem mentem el fogorvoshoz mert nagyon bevoltam szarva, nehogy mégegyszer átéljem ezt a fájdalmat meg nem is jött elő többször. Gondoltam, oké ez ennyi volt. Nincs rossz fogam, biztos az idegesség miatt volt. Teltek az évek, aztán egyszercsak megint ugyan ez a semmiből bevillanó fájdalom. Fél-1 órán keresztül csinálta ezt az érzést. Most már erőt vettem magamon és elmentem dokihoz. A röntgen kimutatta, hogy gyulladás van a fogam fölött. Meg is műtötték, de rá 1-2 hónapra megint éreztem párszor azt a fura érzést, bár fájdalmasnak most nem modtam volna. Visszamentem az orvoshoz. Megkopogtatta, megmozgatta, de semmi. Nem fájt. Azt mondta az üreg, ami a ciszta helyén volt, az feszenghet. Azóta már néha - néha beleszúrt lentre is egy kicsit meg így össze-vissza. Megint vissza mentem, megint végig nézte az összes fogamat, megrángatta a műtöttet is de nem fájt. Nem látott kóros elváltozást. Ez a fura érzés még néha most is élőjön és olyankor tisztára bepánikolok, hogy bele fog állni a fájdalom. Gyógyszert se tudok rá bevenni, mert hirtelen jön a semmiből és mire hatna a fájdalomcsillapító, addigra el is múlik. Rágásra nem fájt se akkor, se most, dudor se volt az ínyemen. Semmi jele nem volt a cisztának.
Bocsi a litániáért de eléggé be vagyok fosva, meg egyik ismerősöm se halott még ilyenről, és a dokim se valami bőbeszédű.
Tehát... Okozott valakinek ilyen panaszt ciszta? Műtét után mennyi ideig állhat fent a gyulladás vagy egyből újra kialakulhat? A fájdalom átsugározhat máshová is? Ha nem attól van, akkor mi lehet?
Szia. Nem látták ott a szuvasodás? Nekem nem latszódik semmi, úgyhogy nem tudom mi lehet ez...
Miért kellett kihúzni a fogad? Nem lehetett volna valahogy megmenteni?
Első veled mi a helyzet? Betömetted a fogad?
Szia!
Nekem arcidegzsába okozta ezeket a tüneteket. Nem akarlak megrémiszteni, de lehetséges,hogy neked is ez lehet a probléma. Főleg ha már nincs is fog ami okozná a fájdalmat. Javaslom, hogy keress fel egy neurológust. Ők foglalkoznak ezzel. Nekem írtak fel gyógyszert amivel sokat javult az állapotom. Ha van facebookod, akkor mindenképp lépj be az ezzel foglalkozó csoportba is. Nagyon sok embernek lett zsábája egy-egy foghúzás vagy gyökérkezelés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!