Fogtályog lenne?
1.
Igen, komolyan kérdem, mert nekem még soha nem volt ilyenem és leginkább a fogtályogra hasonlít.
Szia!
Épp a napokban olvastam utána, mert sajnos az egyik fogam valami ilyesmit csinált. Amit írtál, az pont egyezik a tályog általam olvasott leírásával (azt nem írtad, hogy rossz szájízt okoz-e a genny, ami kijön, az is jellemzője a tályognak). Pontosabban van az ínyedben, fogad alatt egy tályog, teli gennyel, és a nyílást, ahol kijön, sipolynak hívják.
Kérj időpontot fogorvoshoz. Ha nagy szerencséd van, akkor a tályogot ki lehet tisztítani, az érintett fogat gyökérkezelni és nem is kell húzni. Nem tudom, pontosan min múlik hogy mit lehet, nálam most elvileg ez a terv, bár sipolyom nem volt, csak nagyon büdös genny jött gyökérkezelésnél.
De ha nem mész el, akkor egyrészt folyamatosan mérgezi a szervezeted a gyulladás meg az ebből a véráramba kerülő anyagok, tovább is terjedhet, és ami a legkellemetlenebb, fellángolhat a gyulladás, rossz esetben hétvégén, mint nekem, és akkor a falat fogod kaparni míg orvoshoz jutsz, meg úgy a kezelés is rosszabb (bár nekem valamiért így se fájt).
Sajnos ez akkor is lehet, ha amúgy jársz ellenőrzésre. Én egy hónappal a gyulladás fellángolása előtt voltam orvosnál, aki az adott fogat teljesen rendben levőnek találta, kívülről tényleg nem látszott semmilyen probléma.
4.
Szép Napot Neked!
Nagyon egy cipőben járunk. Nemrég kértem időpontot a fogorvoshoz. Hétfőn kell hogy menjek. Remélem hogy már nem fájnak a fogaid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!