Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogtályog lenne?

Fogtályog lenne?

Figyelt kérdés
Az egyik hátsó fogamnál nőtt ki valami gumó, ami egyre ritkábban ad ki valami váladékot, de egy nap kiürül és ott folytatja, ahol abbahagyta. Szerencsére nem jár eddig fájdalommal, de szerintetek elmenjek fogorvoshoz?

2021. jún. 20. 18:19
 1/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
91%
Ugye ezt most nem kérdezed komolyan? Azt nem tudom mi lehet, de nem normális,ha meg tályog, akkor hiába ürül ki (nem tudom ez lehetséges - e) , a tartama fertőzést okozhat az egész szádban.
2021. jún. 20. 18:39
 2/6 A kérdező kommentje:

1.

Igen, komolyan kérdem, mert nekem még soha nem volt ilyenem és leginkább a fogtályogra hasonlít.

2021. jún. 20. 18:42
 3/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
91%
Jó, de ezzel orvoshoz kell fordulni. Egy nem múló, állandóan kiújuló epváltozás sosem jelent jót és a fogorvos vagy szájsebész megoldja neked, máshogy nem fog rendeződni.
2021. jún. 20. 18:45
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Épp a napokban olvastam utána, mert sajnos az egyik fogam valami ilyesmit csinált. Amit írtál, az pont egyezik a tályog általam olvasott leírásával (azt nem írtad, hogy rossz szájízt okoz-e a genny, ami kijön, az is jellemzője a tályognak). Pontosabban van az ínyedben, fogad alatt egy tályog, teli gennyel, és a nyílást, ahol kijön, sipolynak hívják.

Kérj időpontot fogorvoshoz. Ha nagy szerencséd van, akkor a tályogot ki lehet tisztítani, az érintett fogat gyökérkezelni és nem is kell húzni. Nem tudom, pontosan min múlik hogy mit lehet, nálam most elvileg ez a terv, bár sipolyom nem volt, csak nagyon büdös genny jött gyökérkezelésnél.

De ha nem mész el, akkor egyrészt folyamatosan mérgezi a szervezeted a gyulladás meg az ebből a véráramba kerülő anyagok, tovább is terjedhet, és ami a legkellemetlenebb, fellángolhat a gyulladás, rossz esetben hétvégén, mint nekem, és akkor a falat fogod kaparni míg orvoshoz jutsz, meg úgy a kezelés is rosszabb (bár nekem valamiért így se fájt).

Sajnos ez akkor is lehet, ha amúgy jársz ellenőrzésre. Én egy hónappal a gyulladás fellángolása előtt voltam orvosnál, aki az adott fogat teljesen rendben levőnek találta, kívülről tényleg nem látszott semmilyen probléma.

2021. jún. 22. 19:04
 5/6 A kérdező kommentje:

4.

Szép Napot Neked!

Nagyon egy cipőben járunk. Nemrég kértem időpontot a fogorvoshoz. Hétfőn kell hogy menjek. Remélem hogy már nem fájnak a fogaid.

2021. jún. 23. 16:48
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
#4 vagyok, igen, köszi, most már jó. Tegnapelőtt nyitotta meg a fogat az orvos, szerencsére szinte tökéletesen hatott az érzéstelenítés így a gyökerek kitisztítása se fájt. Nyitva kellett hagynia, mert még eléggé jött a genny belőle, amiatt macerás volt kicsit, mert nem akartam, hogy belemenjen a kaja, mindig tettem bele egy kis gézt, extra alaposan mostam utána fogat, ami sok idő volt. Aztán mára hívott vissza, most már be is tudta ideiglenesen tömni. Sajnos még nem biztos, hogy megmarad, elküldött egy másik helyre kisröntgenre, abból fog kiderülni, hogy menthető-e (éppen felújítás van a rendelőben és a feje tetején áll minden, gondolom nekik ezért nincs röntgenjük).
2021. jún. 23. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!