Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Érzéstelenítő nélkül mennyire...

Érzéstelenítő nélkül mennyire fáj a fogtömés?

Figyelt kérdés

2023. jan. 8. 22:22
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
A kisebb töméshez nem szoktam érzéstelenítést kérni. Abban az a legrosszabb, hogy baromi hideg víz-levegő keveréket fúj a fúró az ínyedre. De az is inkább kellemetlen mint fájdalmas. Ha nagyobb tömés van, akkor meg sem kérdezi a fogdoki hogy kérsz-e, hanem automatikusan kapod.
2023. jan. 8. 22:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem fájt kb. semennyire, bár itt lézeres fúró van
2023. jan. 8. 22:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Jó orvos kezében egyszerűbb eset nem fáj. De egy gyökértömést nem vállalnék be. Valóban azt szoktam mérlegelni, hogy a szúrás rosszabb-e, vagy a várható kellemetlenség.
2023. jan. 8. 22:39
 4/7 A kérdező kommentje:
Esetleg Budapesten tudnátok jó fogorvost?
2023. jan. 8. 23:00
 5/7 anonim ***** válasza:
Kisebb, ferületes szuvasodáshoz nem feltétlenül adnak, ki lehet bírni nélküle. Mélyebb, nagyobb töméshez meg vagy adnak automatikusan, vagy hamar kérni fogod, ha elkezdni fúrni. Sok helyen vagy amúgy lidocainos gél vagy spray, amit még az injekció előtt adnak. Ha félsz a tűtől, ez jó megoldás, szinte semmit se lehet érezni belőle. Én az a típus vagyok, aki mindenhez kér inkább, megnyugtató a tudat, hogy egy pici szúrás, és utána már semmi se fog fájni.
2023. jan. 9. 00:24
 6/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Kérni kell, aztán vagy ad vagy nem.
2023. jan. 9. 06:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Fogorvosként kis töméshez mindig felajánlom, hogy nem adok szurit, mert a kellemetlen rész rövidebb ideig tart, mint maga a szúrás. Nagy lyuk esetén nem nagyon adok választási lehetőséget (kevés kivétel van), mert egy fejelrántással, ide oda kapkodással nagyon nagy károkat lehet okozni az éppen pörgő fúróval.
2023. jan. 9. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!