Fogtömés érzéstelenítő nélkül? Nagyon fáj?
Az érzéstelenítéstől félek a legjobban :(
Mára van időpontom 13:30-ra és nagyon félek.
attól függ, mekkora a lyuk
nekem még soha nem adtak érzéstelenítőt, mert amint felfedeztem a lyukat, már mentem is a dokihoz
volt, hogy olyan pici volt a lyuk, hogy azt mondta ,több kárt okozna a betöméssel, mint ami most a fogon van
Beszéld meg a dokival, hogy csak akkor adjon, ha közben jelzel, hogy fáj (általában a bal kéz felemelésével szoktak).
Én sem kértem még soha töméshez.
A múltkor voltam fogászaton töméscserén(nagyon nagy lyuk volt) és az érzéstelenítőtől én is féltem először, de mielőtt szúrt volna azelőtt érzéstelenítő sprayt fújt oda, így semmit se éreztem a tűből...
Egyébként már tömték egyszer érzéstelenítő nélkül a fogamat, de akkor nem is tudtam a lyukról, csak a röntgen felvételeken látszott.
Ha alapvetően fáj a fogad, akkor szerintem kell érzéstelenítő :S Esetleg mondhatod, hogy nagyon félsz az érzéstelenítéstől/tűtől.
Köszi a válaszokat.
Csak egy nagyon pici lyuk található az egyik fogamon. Az iskolában vannak kötelező vizsgálatok..És meg nézték a fogam akkor mondták,hogy lyukas az egyik.Elsőnek fel sem tűnt. Aztán meg néztem jobban és valóban egy pici lyukat látok rajta.De egyáltalán nem fáj.De gondoltam még mindig jobb vele most szakemberhez fordulni mint később.
És még mindig abban bízok meg úszom a tömést. Egyébként 16/L Tudom,hogy ez nem normális,hogy ennyire félek a fogorvostól...De mindig jók voltak a fogaim.Sosem kellett vele semmit csinálni.
Ha tényleg ennyi pici, lehet hogy nem is szuvasodás, hanem csak a barázda van elszíneződve.
Ilyenkor kiterjesztett barázdazárást lehet kérni, a barnaság eltűnik, de a foganyagból alig vesznek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!