Ha betömik a fogamat akkor elérzéstelenítk?
Figyelt kérdés
Lyukas az egyik fogam és emiatt fogorvoshoz kell mennem, hogy betömjék.Elfogják érzésteleníteni?Ha igen sprével vagy inyekcióval?Vagy kortól függ, hogy melyikkel?2013. ápr. 14. 20:15
2/9 anonim válasza:
Változó, van olyan doki, aki egyből felajánlja, van amelyiknek szinte könyörögni kell, hogy fúrás-tömés előtt érzéstelenítsen (mindkét esettel találkoztam már). Nekem csak lefújták, és alig éreztem valamit, pedig az egyik nagyörlőt tömték.
3/9 anonim válasza:
Nekem az orvosom meg szokta kérdezni, hogy szeretném-e hogy érzéstelenítsen, ha igen akkor injekcióval teszi :) 17/l
4/9 anonim válasza:
Ha már kicsit is fáj, kapsz egyből érzéstelelenítőt! Ha meg nem akar egyből adni akkor mindenképp kérhetsz!
5/9 anonim válasza:
Beszéld meg az orvossal. Én csak akkor kérek érzéstelenítőt, ha úgy fúr, hogy ideget ér.
6/9 A kérdező kommentje:
Oksa :), köszönöm mindenkinek :))
2013. ápr. 14. 20:52
7/9 anonim válasza:
Tőlem meg se kérdezte, rögtön kaptam az injekciót. :)
8/9 anonim válasza:
Csak a gyerekfogorvos szokta megkérdezni vagy kihagyni az injekciót (a gyerek elmozdul, ráharap... így elég veszélyes a dokira nézve is). Felnőtt fogászaton viszont nem probléma. A sprayt azért adják, hogy a tűszúrás elviselhetőbb legyen - külön csak a sprayt szintén csak gyerekeknél használják, amikor a páciens nem vállalja be az injekciót (vagy az orvos félti a kezét).
Töméskor mindig kell érzésteleníteni, mert a dentin is ugyan olyan érzékeny mint a fogbél.
9/9 anonim válasza:
kellemetlen lehet a fúrás akkor is, ha nem ár ideget.
nálunk az sztk-ban pl. amnnyira siet a doktornő, hogy egyfolytában fúr, és már 300 fok meleg a fogad a súrlódástól, na az is tud fájni !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!