Gyökérkezeltetni kellene a fogamat + fogkőleszedés, de magándokira nincs pénzem. SZTK vagy inkább SOTE?
4 éve egy lyukkal mentem be az SZTK-ba, kiderült gyökérkezelni kell. Annyira kegyetlen és béna volt a doktornő, hogy a zsibbasztó injekció ellenére minden kaparást, csiszolást éreztem, s csak úgy csorgott a könnyem..
Nem mentem vissza egy hónap múlva.. - ez volt lassan 4 éve. Kiesett az ideiglenes tömés, abból a fogból már le is tört egy kicsi, szerintem már a lyuk valahol az agyamig érhet..
Kb. egy-két hónapja pár napot fáj, olyankor kisebesedik a nyálkahártyám is, a számban pedig lesz 1-2 vízhólyag (gondolom vmi fertőzés?)....
Szóval nem szívesen mennék oda vissza...
A SOTE-ról annyit hallottam, hogy szintén ingyen kezelnek, mert ott lényegében a gyakornokok dolgoznak a fogakon.. Viszont anyukámnak ők tették tönkre a fogait. Megfúrtak olyan fogakat is, aminek semmi baja nem volt - mindezt csak a gyakorlás kedvéért, s még győzködték is nevetve, hogy már pedig higgye el, hogy több lukas foga volt..
Ez anyuval jó pár éve volt.
Szóval nem tudom melyiket válasszam, nincs pénzem magánorvosra, ráadásul a fogkövemet is le kellene szedetni.. Vállalja ezt egyáltalán valamelyik?
Stomatológiára mentem.. és hát.. ki kellett húzni. Ami egy évnél tovább nyitott fog, sajna ki kell húzni a fertőzés miatt...
Most kb. levesen meg joghurton élek...:D De nagyon tündér doki húzta, aki foghúzás közben is röhögtetett...:)))) Profi munka, semmit sem éreztem és 3 perc alatt kihúzták (tényleg, nézte a nővérem..:D).
Csak a 4.5 óra várakozással volt problémám (tény, közben leszedték alulról a fogkövem)..:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!