Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A gyulladt fogat is kihúzzák?

A gyulladt fogat is kihúzzák?

Figyelt kérdés

Néhány napja fáj a fogam.Flektort ittam és időpontot kértem a fogorvostól.Hétfőn tud fogadni.Ma reggel észrevettem,hogy duzzadt az arcom és az ínyem is meg van dagadva,elég rendesen,van rajta egy pattanásszerű fehér hólyag is.Vajon mire számíthatok a fogorvosnál?Így is kihúzza a fogamat,hogy körülötte duzzadt az ínyem?(a fogam fele hiányzik)Tényleg nem hat ilyenkor az érzéstelenítő,amit a doki ad foghúzásnál?

A válaszokat előre is köszönöm!

2010. szept. 18. 13:55
1 2
 1/11 anonim válasza:

Szia! Nem vagyok fogorvos, a saját tapasztalataimat osztom meg kérdésedre válaszolva:

a gyulladást szerintem lehúzzatja az orvos.

Az én fogamból is hiányzott egy nagyobb darab, ha a gyulladás megszűnt, kikezeli rendesen. Vagy koronát tesz rá, vagy egy csapot ültet a fogba és eköré "kiépíti" a fog hiányzó részét.

Ez az én esetem volt, nem tuti biztos, hogy így történik majd a te fogad esetében is, csak leírtam az én esetemet.

A Felctor nagyon jó megoldás!

2010. szept. 18. 14:04
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy ki kell húzni, lehet, csak felvágják a tályogot és kitisztítják. Ha mégis, akkor nem fogsz semmit érezni, hat az érzéstelenítő ilyenkor is. Saját - elég friss tapasztalat :) Nálam nem sima húzás volt, hanem vésés, de nem fájt szinte egyáltalán, csak a rángatást éreztem.
2010. szept. 18. 14:06
 3/11 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg, ugyanúgy el tudja érzésteleníteni, mintha nem lenne begyulladva.

Ilyenkor a kapilláris erek kitágulnak, és nem hat annyi ideig a lidocain az erősebb véráramlás miatt, ennyi az egész. Ad még egyet legfeljebb.

2010. szept. 18. 14:07
 4/11 anonim ***** válasza:

gyulladt fognál nem akkora a hatásfoka az érzéstelenítőnek,héha kettő is kell.sajnos vannak olyan erős gyulladások pl:ciszta a foggyökeren,vagy a fog alatt,amikor még két érzéstelenítő sem fejti ki a kellő hatást!

De el fogja látni.

2010. szept. 18. 14:18
 5/11 anonim ***** válasza:
A gyulladt fogat nem tudják érzésteleníteni nagyokosok. Vagy ha szerintetek igen, akkor még nem volt gyulladt fogatok. Nekem sajnos 2x volt és pokolian fájt. Soha azóta nem éreztem még hozzá fogható fájdalmat.
2010. szept. 18. 14:18
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hétfőn bele leszek dobva a mély vízbe rendesen:(

Két szülésen már túl vagyok,akkor nem is féltem,de most:S

Remélem tud rá koronát tenni,erre eddig nem is gondoltam.

A fogfelépítés fájdalmas?

2010. szept. 18. 16:29
 7/11 anonim válasza:
nem biztos hogy el lehet érzésteleniteni a fogdat (van amikor összejön van amikor nem) antibiotikum, jegelés, második nap már jól érzéstelenithető
2010. szept. 18. 19:12
 8/11 anonim ***** válasza:

A fogépítés nem fájdalmas, mert nem érinti a foggyökérben lévő idegeket.

A 19.12-es kedves válaszoló pedig baromságot írt.

Hétfőn este várjuk a fejleményeket! Ne izgulj! :)

2010. szept. 18. 19:23
 9/11 anonim válasza:

nem irok baromsagokat egy picit ertek hozza:)

-korszeru ellatasnal nem kezdunk el gocokat antibiotikum -arnyek nelkul feltarni, fogat huzni(az antibiotikum a fogorvos -és persze a beteg- legjobb barátja :) )

-gyakran nem erzstelenednek a nagyon gyulladt teruletek (ultracainnal sem!) sajat tapasztalat lehet a tudomany mast mond de ez a teny

2010. szept. 19. 10:22
 10/11 anonim válasza:
Látom régi a kérdés de új tapasztalatokat tudok nyújtani részletesen és amíg olvassátok lehet át is érzitek amit Én éreztem. Ugye most négy napos ünnep és a megyénkben sehol nincs fogorvosi ügyelet (Békés megye) folyamatosan jártam szombattól kezdve ügyeletre de nem adtak semmit... de olyan fájdalmakat éreztem aznap és egész éjszaka, hogy egy másodpercet nem tudtam aludni és ha nem felejtetem volna el, hogy kell sírni még bőgtem is volna a fájdalomtól. Másnap felkerestem egy magánorvost, hogy húzza ki a bölcsesség fogam mert azt éreztem, hogy az fáj, jó pénzért ki is húzta fájdalom mentesen a rossz bölcsesség fogat. Csak aznap este elkezdet fájni egy másik lyukas fogam amiről nem is tudtam, hogy lyukas... nos ez a fogam annyira begyulladt, hogy még a fülem és a szemem is fájt az arcom pedig minimum a duplája lett, a fájdalom szörnyű volt már sírni is bírtam tőle. Ma kedden november 1. megint felkerestem a fogorvost, hogy azonnal csináljon neki valamit vagy belehalok, már tényleg úgy éreztem, hogy meghalok a fájdalomtól, persze pénz oda megint de ami ezután jött, injekció plusz vágás az innyemen és utána húzás, az injekció nem ért semmit amíg rángatta a fogam mert nem akart kijönni olyan kínt éltem át amit szavakkal nem lehet elmondani na meg utána még 1 órán át nagyon fájt majd a fájdalom elmúlt, már nem vérzik így estére csak kicsit feszítést érzek. Az orvos elég jó, szóval gyulladt fog húzása borzasztó rossz élmény de azzal együtt élni akár egy napig is még rosszabb. Aki ezt azért olvassa mert Ő is ilyen helyzetben van és egy kis nyugtatásra* vágyik fogadja őszinte együtt érzésem és kitartás.
2016. nov. 1. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!