Miért lett ekkora őrület a hollywoody mosoly?
Minden második kérdés fogszabályozásról/fehérítésről/egyéb beavatkozásról szól.
Átvettünk az őrült amerikaiaktól ezt a szokást, hogy hófehérnek kell lennie a foganak. az már tökre mindegy, hogy attól még elhízott/ronda az adott ember, csak szép, hollywoody szintű fogai legyenek..
Kissé paradoxon, nem?
Szerintem gyönyörű a fehér fogsor, de én csak amerikai filmekben szoktam ilyet látni. Ja, egyszer láttam itthon is, egy Németországban élő ismerősömnek van kifehérítve a foga, de nagyon jól áll neki és az alakja is jó. :)
Azt vettem észre, hogy az amerikai filmekben is az idősebb színészeknek (40, 50 felett) nincs kifehérítve a foga.
Az 90%-ban nem fehérítés, hanem korona vagy héj, ami alatt ott van a lecsiszolt fog és kb. 5 évente cserélni kell.
Pl: [link]
Fogorvosként válaszolok.
Egyet is értek veled, meg nem is. Azt aláírom, hogy többnyire az akar fogat fehéríttetni, akinek pont semmi szüksége nincs rá, de fogszabályzót is sokan akarnak úgy, hogy szakmailag indokolatlan.
Ugyanakkor azért az általános jellemző pont nem a túlzott igényesség. Éppen az a baj, hogy az átlag magyar fogazat elképesztően elhanyagolt állapotban van, és azért a vastag fogkő, a már csak csak húzható elrohadt csonkok nem a pénzhiány miatt keletkeztek oda, sok sok év kőkemény elhanyagolása kell hozzá, miközben egy ellenőrzést, fogkőleszedést a legnagyobb kontár orvos is meg tud csinálni anélkül, hogy életre szóló traumák keletkeznének. Nekem az a tapasztalatom, hogy éppen minden is fontosabb a fogaknál, mondtam én már dekoratív 20 éves fiatal lánynak is, hogy ebben az életben őneki már csak kivehető pótlása lehet úgy, hogy műköröm, műszempilla és műhaj is megvolt. De ha elmész egy Aldiba, még a kasszásnak is műkörme van. Fontossá akkor válik már, ha konkrétan életminőség romlással járó állapotok keletkeznek, vagy randi van kilátásban.
Éppen ezért azt tudom mondani, hogy az egy kifejezetten jó divat, hogy menő fogszabályzót hordani, mivel - elvileg - fogszit csak az kap, akinek teljesen szanált fogazata van és ott is állandó kontroll alatt áll. Tehát, ha valóban mindenki Hollywood mosolyt akarna, az nagyon jó lenne, mert akkor több jó fogazatú ember lenne az országban, de sajnos nem ez az általános jellemző.
Közösségi médiában ezt látják, hogy nem csak az elérhetetlen hollywoodi sztárnak van gyöngyfogsora, hanem a vele egy városrészben lakó influencernek is.
Egyetértek #6-ossal. Úgy mondanám, hogy az egészséges fog nem érdekel senkit, ők csak szépen akarnak kinézni. Fogorvosként én is kaptam olyan kérést fiatal lánytól, hogy a kicsit csálén álló nagymetszőjét húzzuk ki és implantátummal varázsoljunk oda valami szépet. (Természetesen nem vállaltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!